Преди дни 4-ма ученици от ФЕГ Антоан дьо Сент –

...
Преди дни 4-ма ученици от ФЕГ Антоан дьо Сент –
Коментари Харесай

Ще има ли възмездие за Джеси? Историята на едно тормозено куче и неговите смели спасители

Преди дни 4-ма възпитаници от ФЕГ „ Антоан дьо Сент – Екзюпери ” показаха, че герои съществуват. На 9 април Иван В., Георги А., Румен Л. и  Антон С. се трансфораха в спасителите на кучето Джеси. Те демонстрираха, че са същински жители и без да се двоумят подадоха сигнал против насилника на питбула.
Прочетете още
11 години обаче четириногото е живяло без обич и под ужасяващ гнет. Видът му издава, че през годините стопанинът не е полагал съответни грижи за него. По думите на експерти, крачето на Джеси е било счупено преди повече от 9 години, само че поради безотговорността на Стоил, който не е взел ограничения, то не се е възстановило и предвижването му и към този миг е извънредно мъчно. Това обаче не е тормозило злодея и той е траял да издевателства над кучето, само че до 9 април. Именно тогава е пристигнал и моментът, в който е поставена точка на тъжната история за Джеси. Отговорници са точно смелите ученици на ФЕГ и Радослава Камбурова. Тя също се e отзовалa на място незабавно, откакто схваща ужасната история. В момента Джеси е под крилото на Камбурова, която я е настанила в клиника, с цел да може да се възвърне от нанесените контузии.



По думите на спасителката му, все още Джеси е спокойна и даже има вкус. „ Има лек боязън към момента, леко трепери, само че е доста по-добре. До живот  ще бъде на лекарства, това е тъжното. Сега търсим осиновител и набираме средства за лекуване ”, сподели Камбурова пред медията ни.

Едно от момчетата, взели участие в избавителната акция описа пред TrafficNews за ужасната панорама, на която са се натъкнали. По думите му, стопанинът хванал кучето за нашийника и го вкарал в жилището си с ритник, а минути по-рано забелязали, че животното е със счупено краче,  брутално пребито и нарязано.

„ Преди да вляза в учебното заведение, забелязах, че кучето се движи, като че ли не е трезво. Когато отидох до него то се приближи и по никакъв начин не изглеждаше добре физически. В този миг ме видяха други три момчета и пристигнаха до мен. Видяхме, че кучето е на въпросния мъж. Отидохме при него и попитахме за какво кучето е в такова положение, предупредихме, че ще извикаме полиция ”, сподели момчето.

Това обаче не стряска насилника Стоил Георгиев. Той декларира, че  няма какво да му направи полицията. Учениците се тормозили за кучето и бързо се обадили на телефон 112. За страдание обаче никой не е откликнал на сигнала им, тъй като били малолетни. Служителите на Министерство на вътрешните работи ги посъветвали да отидат да пуснат тъжба в районното. Учениците обаче сметнали, че това би утежнило обстановката и не желали момент повече Джеси да стои в жилището на Стоил. Благодарение на упоритостта им и след голям брой позвънявания дошъл един от патрулите на 3-то районно. Тогава обаче Стоил към този момент не е бил в жилището, а служителите на реда се запътили да го търсят към близката автомивка, където работил. От там декларирали обаче, че въпросното лице е напуснало и търсенето било без триумф.



Радослава Камбурова  разказа пред медията ни, че след часове очакване пред блока, Стоил се е прибирал към 17:00 часа. По думите й, тя и децата позвънили на полицията. „ Звъняхме и на кметицата на Район „ Северен ”, която откликна съответно и ангажира проверяващи от няколко институции, ” описа Камбурова.

Така те пристигнали взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи и лекари от клиника. От описа излиза наяве, че Стоил е отворил вратата след дълготрайно звънене на звънеца. След това проверяващите са се натъкнали на ужасяваща панорама. Апартаментът на Стоил Георгиев изглеждал като хранилище за отпадъци. По думите на спасителите на кучето, Джеси била свита на кълбо и в доста неприятно положение.

За благополучие, част от присъстващите убедили Георгиев да съобщи кучето непринудено за лекуване, тъй като без неговото единодушие Джеси не може да бъде дадена. След това на агресора му е наложена санкция за това, че не е полагал грижи за кучето, разпитани са очевидци,  а от прокуратурата е стартирана инспекция против мъжа.

Както медията ни заяви по-рано Георгиев е на към 30 години и това не първото животно, над което издевателства по този метод. По думите на живеещи в квартала, той населява самичък жилището си в Кършияка, тъй като околните му живеят в чужбина. Те описаха още, че от дребен обикалял със съмнителна компания. Георгиев употребявал  редовно опиати и в квартала се носил  слух, че младият мъж има отключено заболяване, в резултат на всекидневното взимане на неразрешени субстанции. Вероятно това е подтиквало и Стоил да прави сходни садистични дейности. 

След тази информация, сестрата на Стоил си разреши да заплашва и наскърбява в мненията под публикацията, споделена на нашата Facebook страница. Тя изрично отхвърли брат й да е употребявал опиати и да е направил това. От полицията обаче оповестиха за медията ни друга информация. Въпросният Стоил в действителност преди години е бил арестуван и осъждан  за наркотични субстанции. По роман на осведомени, Георгиев тормозил и даже умъртвил кучето на своята сестра, до момента в който били в Германия. От роман познати на фамилията, те също имали проблеми преди години с агресивното държание на Стоил.

 Другото твърдене на дамата, което не кореспондира с истината е, че Джеси имала алергия и от това се появили раните на вратлето й.  Версията на Стоил пред полицията обаче била, че котка влезнала от прозореца и наранила питбула.

Ветеринар  коментира пред медията ни обаче, че изрично положението на кучето е било доста занемарено и не са се полагали грижи. „ Това не е алергия, да допустимо е да има, само че тези рани не са от алергия. Теглото му е под нормата и употребява храна единствено от ръка. ” По думите на експерта има и контузии по тялото на Джеси и е открита  болест „ Кушинг ”. Според лекарите кучето е ражадало в околните години, само че какво се е случило с дребните кученца, не е ясно.

В редица мнения под публикацията, въпросната сестра отправяше закани и към Румен, който е един от учениците. Не след дълго дамата изтри мненията си, само че  вече има пусната тъжба от страна на малолетното момче. 



Румен моли хората, в случай че станат очевидци на такова принуждение, мигновено да алармират на органите и да бъдат настоятелни. „ За минута никой от нас не се стресна, тъй като това е живо създание ”,каза още младежът.

Сега е ред и на институциите да се задействат, само че дали това ще стане, следва да разберем…. TrafficNews ще продължи да следи случая.

Всеки, който желае да помогне на Джеси може да подари избрана сума посредством:
Банка:Прокредитбанк ЕАД   IBAN: BG88PRCB92301032980    BIC: PRVBBGSF   Получател: Радослава Камбурова   Основание: Дарение за Джеси   
 

Джеси през днешния ден:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР