Преди десетина дни за Банско говореше целият свят! Както миналата

...
Преди десетина дни за Банско говореше целият свят! Както миналата
Коментари Харесай

Световната купа в Банско - най-добре похарченият 1 млн. лв. за реклама на България

Преди десетина дни за Банско говореше целият свят! Както предходната година по това време. И по-миналата…

Над 40 страни по цялото земно кълбо посочваха стартовете от женските ски. Всички международни вестници тръбяха за подвизите на Микаела Шифрин в българския курорт.

До края на ски-сезона по една или друга причина над един милиард души ще прочетат за Банско! Световен артикул, за който страната заплати един-единствен милион! Не е малко, само че това е най-добре изхарченият милион в историята, най-печелившо изхарченият, написа 7dnisport.bg.

В света на рекламата има доста малко места, където е наложително да присъстваш, с цел да си важен. Световно важен. Едно от тях е „ Инстаграм “. А цялостен уикенд „ Инстаграм “ беше Банско!

Снимките на Микаела Шифрин от Банско са харесани близо 500 000 пъти. Тези на Петра Влъхова имат над 250 000 лайка, на Илка Стухец, на Тина, още почти толкоз, Федерика Брионе даже повече. Ами останалите? Ами профила на международната федерация, където всяка фотография по принцип е с по 30 000 лайкове?

За уикенда, в който имаше 3 старта в българския курорт, фотосите на състезатели, посетители и отразяващи медии, събраха в „ Инстаграм “ и „ Фейсбек “ 400 милиона обсъждания, лайкове, мнения, отбелязвания.

За да реализира подобен резултат, компания като „ Кока кола “ заплаща за лица и съпорт някъде към 50 милиона $ на година! Банско го направи гратис! Срещу един милион, с което страната подкрепя организирането на тези стартове, тя завоюва 80 милиона лв. реклама!
Похвално и феноменално! От тук нататък Банско би трябвало да е народен приоритет, да е народен туристически артикул. Харчим милиони като страна, с цел да популяризираме дестинации. В същото време един уикенд от международната купа по ски ни прави международна такава.

Този ски-уикенд в Банско беше празник на народите! Освен хилядите българи, хотелите бяха цялостни с англичани, немци, евреи, скандинавци, руснаци. Скъпи туристи. Те бяха и горе на пистата, където над 30 000 гледаха трите старта. Утре ще опишат за Банско, следващата година отново ще дойдат. И ще доведат със себе си още хора. Други ще дойдат, тъй като са измежду тези милиони, които международните звезди на ските облъчваха с Банско през обществените си мрежи през януари.

Скъпите туристи вървят след скъпите скиори! А най-скъпите скиорки в света бяха в Банско! Догодина ще са най-скъпите скиори!

НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА РЕКЛАМА!

Затова още преди да е свършила тази зима, министър Ангелкова и екипът й би трябвало да работят за идната. Задават се най-лудите, най-невероятните 15 дни в историята на ски-спорта у нас. Първо стартове на мъжете от Световната купа, по-късно Световно състезание за младежи и девойки. Половин месец светът на ските ще живее с Банско.

Половин месец Банско ще е най-споменавания ски-курорт в света!
Половин месец, който може да храни България с години!

ПП: След края на стартовете за международната купа, в най-големите американски вестници се завъртя една фотография от Банско. На нея великата Микаела Шифрин импулсивно е скочила да театралничи с хората, които проведоха конкуренцията.

Обикновените хора със снегорините, машините, лопатите, мазолите… Беше им признателна! А това беше необикновен имидж за България. От тогава насам ние отсъстваме от американските вестници. И по този начин до другата седмица, когато държавният секретар на Съединени американски щати ще разгласи името на българин, на който е неразрешено да стъпва в Щатите.

Останалото е мълчание…
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР