Преди десетина дни Google официално представи публичната бета версия на

...
Преди десетина дни Google официално представи публичната бета версия на
Коментари Харесай

Android P се съобразява с прореза в екрана на смартфоните

Преди десетина дни Гугъл публично показа обществената бета версия на своята мобилна операционна система Android P. Добавени са редица нови функционалности и благоприятни условия.
А в този момент притежателите на мобилни телефони с разрез в екрана получават прелестен бонус. Поддръжката на прореза в екрана на редовно равнище. Но това надалеч не е всичко.

Сега знакът за тъкмо време е подложен горе вляво . Това е направено за равномерното разпределение на иконките отляво и отдясно на центъра на екрана. Освен това, доста консуматори на Reddit видяха забавна специфичност по отношение на проявлението на уведомленията в Android P.



В този режим, вляво от центъра на екрана излизат всички четири иконки на уведомленията. Причината е, че операционната система се преценява с прореза в екрана. А в случай че броят на тези иконки за уведомленията е по-голям от четири, отдясно се появяват точки. Ако известията са да вземем за пример пет, отдясно се появява една точка. Ако са шест, точките са две. А в случай че са седем или повече, точките са три.



Reddit потребителите споделят, че при смарт телефоните с разрез, това е в действителност комфортно. Интересно е, че смарт телефонът Pixel 2 бе сниман с тази функционалност. Навярно този режим може да бъде включван и изключван по избор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР