Преди да защити границите си, Европа трябва да опази същността

...
Преди да защити границите си, Европа трябва да опази същността
Коментари Харесай

Туск: Русия не е наш стратегически партньор, а стратегическият ни проблем

Преди да отбрани границите си, Европа би трябвало да опази същността си - полезностите си за единение, съпричастност и правда. Това съобщи през вчерашния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в тирада за откриването на образователната година в Колежа на Европа в Брюж.

Туск приказва за връзките с Москва, за рецесията с Гърция, за отдръпването на Англия, за миграцията и за бъдещето на Европейски Съюз. В кабинета ми е окачен афиш с надпис " Единството, глупако! " и ще го оставя там за всеки случай, сподели той.

Русия не е наш стратегически сътрудник, а стратегическият ни проблем. Санкциите против Москва бяха удължавани при целия ми мандат, уточни Туск. Европа няма да бъде суверенна без приобщаването на Балканите и без самостоятелна Украйна, добави той.

Туск означи, че нееднократно в изтичащия си мандат се е налагало да убеждава страните от Европейски Съюз да запазят единение при продължаването на глобите против Москва, както и при договарянията с Лондон и за оставането на Гърция в Eврозоната. Той заяви, че при договарянията по гръцката рецесия е оставало доста малко до взимането на извънредно решение, препоръчано от Германия и Нидерландия.

По думите на Туск при разногласията към въвеждането на наложителни квоти за разпределянето на мигрантите в Европейски Съюз се е стигнало до мощни разногласия. Беше по-лесно да се вкарат квоти, в сравнение с да се защитят границите. Разбра се, че отбраната на бежанците не би трябвало да бъде в несъгласие със задължението към личната ни гранична сигурност, уточни той.

Туск за следващ път изрази вярата, че с следващата пролонгация за отдръпването на Англия от Европейски Съюз, с изключение на до " продължения ", " мачът " може да стигне и до " дузпи ". По неговите думи всичко това дава опция британците да премислят желанието си да изоставен. Туск сподели, че при доста от своите срещи е чул мнението, че с напускането си английската страна ще стане " второкласен състезател ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Направих всичко по силите си Лондон да получи повече време, добави той.

Туск прикани Европа да не минава на разнообразни скорости на развиване, тъй като това към този момент се е случвало след Втората международна война. По неговите думи не може да се слага избор сред бързото разширение или разпада на Европейски Съюз. Той порица президента на Франция Еманюел Макрон поради скорошното опълчване на Париж на предлагането за предоставяне на начало на присъединителни договаряния със Скопие и Атина. Туск дефинира Макрон като " неоспорим лидер " и вяра за бъдещето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР