Преди да започнем същинската част, помислете за ето това: Ако

...
Преди да започнем същинската част, помислете за ето това: Ако
Коментари Харесай

Защо си нямаме хубави неща…?

Преди да стартираме същинската част, помислете за ето това:

Ако си неработоспособен с отсечен крайник, имаш два избора: 1. Да седиш, да плачеш, да се оплакваш по какъв начин ориста те е прецакала и да не правиш нищо; 2. Да се научиш да функционираш с един крайник, да си преустроиш колата по този начин, че да можеш да я караш с един крайник, да тренираш здравия си крайник и да функционираш колкото се може по-добре, да си сложиш протеза и да водиш пълностоен живот. Само едно е несъмнено: кракът ти НЯМА да порасне назад.

Искам да кажа: раздадените карти са такива, каквито са; ние сме каквито сме и живеем в тази реалност. Сега… какво ще вършим?

Мисли за това, което одеве прочете, до момента в който минаваш през идващите редове.

***

Нямаме доста хубави неща, нямаме и доста прекрасен живот, както го караме няма да имаме и доста успокоение. Ако продължаваме по този начин, ще имаме грозотия, сивота, тиня, бетон и фекалотерапия. Но няма да имаме хубави неща.

Сега… в случай че сме свършили със самосъжалението, да се изтупаме от праха и да се заемем с проекта. Само с мрънкане няма да стане.

Вчера всички (по еднократна годишна традиция) се гордяхме с приноса си към човешката просвета и цивилизация. Азбуката.

Не забравяйте обаче, че от доста страни, в това число откъм Русия, се носят (сполучливи) опити България да бъде задраскана от историята в този принос. Руският патриарх Кирил (бившият офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Гундяев) да вземем за пример през вчерашния ден сподели: „ Поздравявам ви за двойния празник – Великденска неделя, отдаден на възпоменанието за изцелението на слепите от Господа и Спасителя, и със загатна за светите равноапостоли Кирил и Методий, словенски учители “.

Като пренебрегваме историческата салата, която е надробил този човек, да помислим и върху това, че по думите на такива доста образовани съветски самодейци, цялото славянство през днешния ден като че ли употребява глаголицата, основана от Кирил и Методий. А не Кирилицата, основана от учениците им, подкрепяни от българския цар Борис I. Виждали ли сте глаголица и кирилица, съпоставени една до друга? Имате ли визия какъв брой са разнообразни?

Е, на какво пишат през днешния ден славяните…?

Преди три години Путин пък сподели: „ Днес е специфичен ден и за Русия – Денят на славянската книжовност, а славянската писменост и литература са пристигнали до нас от Македонската земя “.

Преди два дни пък – в навечерието на 24 май – медиите отразиха нещо, което умерено си минава за провокация: Руският културно-информационен център в София (галено именуван от столичани „ КГБ-то “), който се намира на улица „ Шипка “, показа галерия, в която Кирил и Методий са показани като реформатори на славянската (не българската!) писменост, основатели на църковнославянския (отново не българския!) език и просветители на Русия.

Руски просветители, с други думи.

Да, да – помним тези дни, в които руснаците спореха, че Ленин е измислил писмеността. Може и да се върнат, може и да не се върнат – това си е тяхна работа – съветска, само че от нас си зависи дали ще си вземем най-сетне поука.

Засега формалното безмълвие на българските управляващи приказва повече от милион думи. Политиката на Русия е ясна, казвал съм го доста пъти – може и да не я утвърждавам, само че тя е такава и си е в тяхна си изгода (на съветските управляващи, не на руснаците) и по тази причина ще си я поддържат до дъно. Може и да не я утвърждавам, само че я разбирам. Тя е такава, такива са раздадените карти. Сега… от нас си зависи по какъв начин ще ги отиграем. Ще си мълчим ли? Няма ли? Най-малкото: можем да си вземем поука и да имаме „ едно на разум “, когато идва ред за „ приятелски взаимоотношения “ за напред. Чехите си преподредиха целите, поляците също. Междувременно все по-често от „ предприемачи “ по морето се чува: „ А-а… аз с българи не работя, мизерници, аз единствено с съветски групи работя, там е далаверата “.

Всеки е родолюбец, до момента в който не му замирише на пари.

И не забравяйте, че на 5 май в прилежаща Северна Македония делегация от съветското посолство е уважило паметта на партизаните и е поставила цветя на ето тази плоча. Сигурно можете да забележите и думите: „ битка со бугарската фашистичка воjска”.

А ето такива… бродят измежду нас…



Като го видя този облик (и всеки сходен на него), се сещам постоянно за…



***

Не можем да имаме хубави неща и заради ето тази причина:

Черният лешояд Ултрон, дарен на България от белгийския зоопарк „ Планкендел “, е открит прострелян от бракониери в Кърджалийско, оповестиха от природозащитната организация "Зелени Балкани ". Убийството на животното се е случило преди два месеца – през месец март на територията на държавно ловно стопанство Кърджали, ни заяви Свободна Европа.

„ Зелени Балкани “ два месеца са чакали институциите да вземат да създадат нещо, само че уви!—не са ги дочакали и по тази причина са дали публичност на случая посредством медиите. Ако не го бяха създали, казусът щеше да се точи, точи, точи… и да го прекратят по отминалост.

Защото и проверяващите са с манталитета на тези, които са простреляли птицата, а точно: „ дреме ми “, „ голем праз!—една птица “, „ е, кво като са я простреляли! “

И отново от нас си зависи по какъв начин ще подходим. Докато болшинството счита, че този предпазен от закона лешояд „ е просто една птица “, няма да имаме хубави неща в живота си. Това е все едно да ви се падне доста мощна ръка, само че от мързел или някаква нелепост, да се откажете от нея и да пасувате. Картите са раздадени, по какъв начин ще ги отиграем? Всички тези институции, забъркани с контрола и предварителната защита, както и с следствието, си имат телефони и имейли. Може би е редно да им потърсим сметка, а? По през целия ден, всеки ден. Ден след ден. Колкото и да не ви се има вяра, гражданското общество прави работа, когато се провежда. Стига сме протестирали единствено за нелепости, които по никакъв метод не трансформират живота ни – против 5G-мрежите и против имунизациите, дето не съществуват още. Както виждате, рубладжийските митинги правят някаква (макар и отрицателна) работа. Те попречиха на Истанбулската спогодба и на Стратегията за детето. Значи и ние – съответните в главата – в случай че надигнем глас, може да свършим нещо.

Не се заблуждавайте, че убитият лешояд е „ просто една птица “. Не е. Първо отнемането на живот за наслаждение, е психопатия. Тези са измежду нас, живеят, разхождат се, въоръжени са. Второ: този лешояд е също по този начин и знак на „ просто едно плажче “, което към този момент е бетонирано, на „ просто малко корупцийка тук и там “, на „ просто един-двама купени служители “, които са съдействали на най-некадърната компания да завоюва търга.

Тази „ просто една птица “ е в действителност „ просто една България “, която можеше да бъде доста красиво и хубаво за живеене място, а не на дъното на всички ранглисти (освен тези по смъртност и болести), в случай че просто не беше „ простреляна “ от тъпоумното безмълвие и дебилна незаинтересованост. Разберете, че ТЕ са там и вилнеят. С мрънкане няма да ги спрем. Такива карти са ни се паднали.

Те разчитат на апатията и страха, с цел да си вилнеят. Както искате…







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР