Преди да започне с приготовленията за вечерята, Милена разказа за

...
Преди да започне с приготовленията за вечерята, Милена разказа за
Коментари Харесай

Милена Шаркова дебютира в „Черешката на тортата“ по НОВА ТВ

Преди да стартира с приготовленията за вечерята, Милена описа за своята задача в живота  дадена й от ориста – да поддържа посредством фондацията, която основа преди 10 години в памет на брачна половинка си Емил Шарков, фамилиите на починали и умряли чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи. През миналите години фондация „ Емил Шарков “ провежда десетки лагери и благотворителни събития за децата на героите.

 

Милена посрещна гостите в дома си, в който с новата половинка в живота си Лъчезар Петров живеят от 2 години и постоянно отварят вратите му за близки и другари, който глезят с кулинарни пиршества.

 

През цялата седмица в телевизионния формат, Милена споделя приятната компания на журналиста Диана Радева, Цецо Елвиса и актьорите Анелия Луцинова и Владимир Зомбори, с който откровено си прекарват отлично и това не остава прикрито за феновете. За приготвянето на част от ястията, на помощ на Милена се включи щерка й, младата актриса Теа Шаркова.

 

Концепцията за меню, за дебюта на Шаркова в предаването „ Черешката на тортата “, включваше артикули от локални производители от разнообразни елементи на България, а ястията бяха съчетани с подобаващи виновност, създадени от родни винарни, от типично български сортове грозде. По този метод Милена дружно с гостите си посетиха виртуално разнообразни кътчета на красивата ни страна.  Салатата беше от красиво подредени домати на шайби и грилована тиквичка, съчетани с домакински каймак от мандра до Годеч и поднесена с бяло вино Тамянка от Сакар. Гостите нямаха самообладание да опитат  домашната погача, забъркана от Милена, по рецептата на майка й, поднесена с 2 типа разядки, приготвени пред очите на феновете. Красивата стопанка очарова компанията с  предястието си – паниран карфиол със специфична панировка паста Патафри, което Милена показа, че готви за околните си от дълги години. Виното към него беше розе от бутикова маза в с. Змейово, в централна България.

 

Тъй като в компанията има вегетарианец, в менюта участваха две съществени ястия – ризото с манатарки от Еленския балкан и пачи бутчета от плантация до Добрич, гарнирани с пюре от кестени и гъши дроб и съчетани с алено вино Гъмза от Северозападна България. Манатарките са със сантиментална символика за Милена, тъй като от години й ги изпраща Вили Чушкова, която преди месеци напусна този свят, оставила светла диря като един от актуалните български будители, 50 година обучавал деца на британски език. В нейните езикови лагери в Еленския балкан, фондацията на Милена пращаше и децата на починали служители на реда.

 

Десерта, който приключи превъзходната вечеря, беше брауни със сушени плодове и тахан, гурме плейтнато с френско грозде и ванилов сладолед. Кулинарното странствуване, което Милена направляваше, придвижи компанията в Родопите със специфичната изненада – осъществяване на гайда на Динко Атанасов от отбор „ Филип Кутев “, което просълзи компанията. В тематиката на вечерта беше и подаръка за всеки един гостите, книга за българското вино и родните обичаи.

Заслужена оптималната оценка 40 получи Милена от очарованите си посетители.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Милена Шаркова Емил Шарков „ Черешката на тортата “ Нова тв Фондация „ Емил Шарков “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР