Преди да замине за родината си, досегашният посланик на Турция

...
Преди да замине за родината си, досегашният посланик на Турция
Коментари Харесай

Турският посланик към патриарх Неофит: За мен България винаги ще е приятелска

Преди да замине за родината си, досегашният дипломат на Турция у нас Хасан Улусой се срещна с българския патриарх Неофит.

Срещата се е състояла в Софийската митрополия, а в нея са взели участие също Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Светия синод на Българската православна черква, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - шеф на отдела "Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ.

Посланик Улусой е декларирал, че в сърцето му страната ни ще остане другарска и е изразил очакванията си и в бъдеще да посещава България.

Патриарх Неофит е припомнил на турския дипломат визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал "Фенер ", както и за срещата с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Негово светейшество е подчертал, че в връзките си към нашите сънародници в Турция, държавната власт е оказвала постоянно подпомагане и помощ, както е и подпомагала реставрирането и консервацията на християнските храмове. В бъдещите писания на Хасан Улусой, патриарх Неофит е поискал триумф.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР