Преди да тръгнете по пътя към богатството, трябва да разберете,

...
Преди да тръгнете по пътя към богатството, трябва да разберете,
Коментари Харесай

10 неща, които да правите по пътя към богатството

Преди да тръгнете по " пътя към благосъстоянието ", би трябвало да разберете, че няма единна формула, която в случай че спазвате и ще съумеете. Има обаче избрани видове държание, които въпреки и незадоволителни, са наложителни, с цел да съумеете. Трябва да разберете, че всичко зависи единствено и само от вас.

Сега ще ви показва някои от най-разпространените рекомендации на финансовите експерти, по пътя към финансовата самостоятелност.

1. Трябва да харчите по-малко

Не един път съм застъпвали тезата, че ключът към благосъстоянието е в това да живеете под опциите си. Всъщност, скромният метод на живот, е една от отличителните черти на някои от най-богатите хора в света, като да вземем за пример - на Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Това не е добито качество, откакто са станали едни от най-богатите хора в света, а по-скоро качество, което им е помогнало да построят своето благосъстояние. Мислете по този начин - всеки неизхарчен лев, можете да инвестирате в фантазията си. Това прави богатите хора спестовни. Защото те откровено имат вяра в концепциите си и им е мъчително да харчат средства за неща разнообразни от това да развиват визията си.

Именно това, кара Уорън Бъфет да живее в същата къща, която е купил преди повече от 50 години.

2. Трябва да пестите повече

Да пестите, е друго сериозно условие, с цел да повишите възможностите си да влезете в групата на милионерите, а за какво не и на милиардерите? Най-добрият ви другар е сложаната рента, с помощта на която, единствено заделянето на 58 лв. на месец, могат да се трансфорат в милион...

Е несъмнено има и измама - след петдесет години и при годишна рентабилност от 8%. И двете неща, като цяло са сложни за реализиране. И въпреки всичко, при едно дисциплинирано държание и шанс да доживеете сходна възраст, ще можете да се радвате на " немски старини ".

3. Не би трябвало да сте прекомерно задлъжнели

Кажете " не " на заемите!

" Най-успешните клиенти, с които съм работил в моята 18 годишна кариера на съветник, са тези, които не са имали задължения, като са разполагали с положителен кеш-флоу ", разяснява Джоузеф Карбон, създател на WealthManagementfortheRealWorld.com.

Да кажете " не " на задълженията е основен метод на държание, залегнал в триумфа на доста хора. Защо ли? Защото първо това значи, че се лишавате от облекчаване на някои прищевки (т.е. живеете под опциите си) и второ - не плащате лихви, които могат да ядат сериозна стойност от бъдещите ви приходи.

Против заемите се афишират и други известни вложители, измежду които още веднъж и моя любим - Уорън Бъфет.

4. Хвърляте пари напразно и пропускате положителни благоприятни условия

Има доста способи по които да хвърляте " пари напразно ". Някои от тях са да си купувате всичко ново - да вземем за пример нови коли (което е потвърдено една от най-губещите покупки), или пък да робувате на " марките ", във връзка с облекла, търговски вериги и други

Освен да хвърляте пари напразно, може да изпускате и положителни капиталови благоприятни условия, или пък покупки, единствено тъй като робувате на избрани предразсъдаци - като да вземем за пример " вложението на борсата е хазарт ", или пък " най-сигурно е да влагаме в парцели ".

5. Трябва да имате необикновен сексапил и харизма да вярвате на 100% в концепциите си

Историята познава доста случаи на съумели и забогатяли, които на пръв взор не са се отличавали с извънреден сексапил и влияние върху останалите. И въпреки всичко те са вярвали на 100 % в своите хрумвания и са дали всичко належащо, с цел да ги осъществят (включително време и капитал).

Естествено нещата няма да се случат от единствено себе си, а неналичието на сексапил е опрощение за мързеливите.

6. Трябва да можете да виждате в бъдещето?

Не тъкмо, от време на време и добър взор и визия върху сегашното може да са задоволителни. От какво се нуждае светът и потребителите сега, може да е по-ценно даже от това да виждате от какво ще се нуждае света в бъдеще.

Нещо повече, историята познава доста повече провали провокирани от това, че са били създавани артикули и услуги, за които потребителите към момента не са били подготвени.

7. Трябва да се придържате към проекта си, без значение от това какво се случва?

Отново не изключително вярно пояснение. Трябва да сте еластичен, адаптивен и кадърен да приемате загубите и действително да преценявате нещата.

Ако виждате, че бизнесът ви, продукта ви или услугата ви нямат капацитет и бъдеще, т.e. сбъркали сте в преценката си, единственото, което можете да постигнете с тотално упорстване, е банкрут. Или би трябвало да ги измененията по някакъв метод, или да помислите за нови.

Историята не помни неуспехите. Имайте поради, че доста от най-богатите и сполучливите хора сега, са имали не един и два неуспеха по пътя си към върха. Това, което ги отличава от останалите провали се обаче е, че те в никакъв случай не са се отказали да преследват фантазиите си.

8. Трябва да поемате огромни опасности?

Големите опасности не водят наложително след себе си до огромни триумфи. Понякога те водят само до огромни загуби. Не са редки и случаите, когато велики неща се основават с поемането на релативно дребни опасности.

9. Трябва да горите от предпочитание да забогатеете?

Всъщност можете би е по-добре да горите от предпочитание да измененията света, или да го извършите по-добро място, а това да станете богат най-вероятно ще е следствие. Понякога несъразмерното предпочитание да забогатеете, по-скоро може да замъгли съзнанието ви, в сравнение с да го направи кристално ясно и чисто.

10. Парите се вършат единствено от хората с пари?

Някои хора в никакъв случай не се пробват, тъй като считат, че нямат задоволително средства да осъществят концепциите си. Всъщност благосъстоянието се реализира главно с хрумвания и чак на последващо място идват парите. Когато имате добра концепция обаче и сте уверен в нея, постоянно ще се откри кой да ви помогне с финансирането й, изключително в света, в който живеем. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР