„Преди да седнеш на масата, нахрани животните, защото те нямат

...
„Преди да седнеш на масата, нахрани животните, защото те нямат
Коментари Харесай

Истории на четири лапи: Животните, който пловдивчани спасиха през 2021 година

„ Преди да седнеш на масата, нахрани животните, тъй като те нямат глас, с цел да кажат, че са гладни. Сетне седни и яж със спокойна душа и наслада, че си същински човек “.

2021 година бе тестване освен за доста хора, само че и за доста животни в Пловдивско. Заради неблагонамерени наши съграждани десетки създания пострадаха. За благополучие обаче с развоя на събитията откриваме, че въпреки всичко са останали и „ същински индивиди “.

TrafficNews върна лентата обратно, с цел да ви напомни част от избавителните акции на пловдивчани, с помощта на които десетки животни бяха избавени. Има с кого да се гордеем. През годината се случиха и редица симпатични истории, свързани с животни, които трогнаха пловдивчани.

Ето и историите им:

През годината станахме съпричастни към историите на няколко четириноги, които ориста беше изправила пред компликации. От захвърлени, неглижирани, до бити и изоставени – всички те оцеляха с помощта на пловдивчани, с които би трябвало да се гордеем.

Малката Криси бе захвърлена в дере, а по костите ѝ имаше счупвания. До спасяването на кученцето се стига, откакто консуматор разгласява нейни фотоси в обществените мрежи. Будни жители незабавно се отзоваха и я закараха за лекуване в клиника.

Безпризорно кученце, което 10 дни заставам изплашено на пътя сред Храбрино и Дедово, бе избавено от доброволка. През това време за него се грижеха неколцина, които постоянно употребяват пътя. След като бе избавено, то също бе откарано във ветеринарна клиника за лекуване.

Щастлив процес имаше и историята на каракачанка, която бе избавена край река Въча. Тя бързо си откри дом и осиновители. Кучето бе прибрано от новия си собственик, откакто гражданин на Кричим се отзова на сигнала и му оказа помощ на прекоси прииждащите води на реката.

През 2021 година TrafficNews ви описа и за историята на унизено кученце, чийто лай огласяше с дни квартал " Кършияка ". За благополучие тя също имаше своя благополучен край. Патрул на Трето районно управление (на МВР) се е отзовала на сигнала, подаден от жители и посети адреса. След като наш кореспондент беседва със притежателите на жилището, стана ясно, че кучето е с различен притежател, който се намира отвън града, и напълно скоро ще бъде прибрано вкъщи.

През годината пловдивчани избавиха и няколко котенца, които се лутаха изплашени и безпризорни из улиците.

В края на септември женска котка от рядка порода бе открита в гората над Марково. Семейство пловдивчани, които били на излет през уикенда, откриха животинката и я прибраха.

Малките Дани и Долорес, които незабавна се нуждаеха от семейство, също бяха приютени от пловдивчанка. Котенца, за които ви разказахме, бяха открити и избавени на 19 юни в центъра на Пловдив и за малко живяха в Кючук Париж. Благодарение на спасителката им Дани и Долорес, които бяха открити в сериозно положение, към този момент са добре.

Хърмаяни пък бе открита да скита из улиците. Скоро след обява на TrafficNews сивата породиста британка откри своя нов собственик.

През годината бяха избавени и няколко бедстващи лебеда. Героят, избавил птиците, се споделя Калин Милушев. Мъжът станал очевидец по какъв начин лебед излиза от коритото на реката, дружно с едно от дребните си. Двете птици потеглят комплицирани към трафика пред университета, което, несъмнено, е представлявало риск за красивите създания. Калин съумя да избави огромния лебед, само че за жал не откри дребното.

От радостни и до надълбоко трогателни истории на други животни оставиха отпечатък в пловдивчани тази година.

Инициативата „ На кафе с куче “, която се провежда взаимно от доброволци на пловдивския общински подслон за кучета и Оперативна програма „ Зооветеринарен комплекс “ сложи началото на Месеца на животните през 2021 година и десетки поданици на Пловдив се срещнаха с кученцата от приюта на града. Инициативата бе увенчана с триумф и доста от сладките четириногите откриха своя нов собственик.

През миналата година пък пловдивчанин направи ексцентрично предложение за брак във видеоклип на звездата от Нигерия - Ханс Мили. Музикантът поканил двойката да се снима във видеото към новата му ария " ОК ", с концепцията дамата да получи подарък от обичания си. Вижте вълнуващият и миг тук:

Сърцераздирателната история на българският Хачико пък не остави никого апатичен. Кучето лежа на гроба на собствен починал другар в село Дъбово над месец. Животинката е видяна от локални, които описаха историята му и потърсиха човек, който да се грижи за него.

През 2021 година в Пловдив се появи огромна популация на лисички. Животните толкоз умерено се подхождаха към градския живот, че даже се разхождаха из улиците, позираха до бутилки бира, играха с домашни любимци и хапваха шунка от заведения за хранене.

За страдание, не всички истории приключиха с благополучен край. Имаше животинки, на които не успяхме да намерим нов дом и любящи стопани, преди дирите им да се изгубят.

В края на всяка година прибягваме към равносметки и изводи. За край на този материал пък TrafficNews приканва жителите към по-отговорно отношение към животинките и изрича чест и признателност на тези, които са помагали на бедстващите създания!

И не забравяйте мъдрите слова, които изрича Махатма Ганди, че за величието на една нация и моралния ѝ напредък може да се съди по отношението ѝ към животните.

Бъдете положителни към животните през новата година!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР