Преди да се вземат управленски решения, трябва да има диалог

...
Преди да се вземат управленски решения, трябва да има диалог
Коментари Харесай

Румен Радев с втори откос по Кирил Петков, призова го да не е толкова нагъл и да слуша бизнеса

Преди да се вземат управнически решения, би трябвало да има разговор с бизнеса, с хората, които обезпечават икономическия растеж, да се чуят техните визии, оферти. Моят зов към държавното управление е да се вслушва в предложенията на бизнеса. Без разговор няма да се получи. Това съобщи в Бургас президентът Румен Радев след визитата си в „Трансвагон“ АД. Там президентът, придружаван от изп. шеф Васил Данов и кмета Димитър Николов, прегледа производството на вагони и поръчмка за Германия от А до Я.

Президентът даде за образец предприятието, което оцелява и работи на цялостни обороти за експорт макар тежката икономическа обстановка. И прикани страната да оказва помощ на бизнеса да не губи пазарите си, само че и хората.

По мотив реплриката на финансовия министър Асен Василев, че в случай че е трябвало да бе приложена схемата на служебното държавното управление, обезщетенията са щели да бъдат по-малки, Радев напомни какви са пълномощията на двете негови държавни управления.

По време на служебния кабинет, няма парламент, който всъщнот би трябвало да вземе значимите решения. Служебният кабинвет извършва унаследения бюджет, в който нямаше никакви компетсацзии. Знаете какви старания се поставиха, с цел да се актуализира бюджета и все пак служебното държавно управление съумя да направи стратегия, която за два месеца даде относително положителни обезщетения за бизнеса. Нещата няма по какъв начин да се съпоставят. Но задачата е една – по-бързо и стабилно излизане от рецесията

Това са разлчни неща. Нека не слагаме одобри еднти условия изпълнителната власт и президентската институция. Посоката е една, задачата е една. Трябва всички институции да сплотяват напъните си в разговор с хората, които създават да търсим най-хубавите решения, съобщи Радев във връзка последното изследване на Алфа рисърч, което дава по-голяма поддръжка за Румен Радев в сравнение с Кирил Петков по противоречивите тематики..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР