Преди да се присъединя към корпоративния свят, прекарах 8 години,

...
Преди да се присъединя към корпоративния свят, прекарах 8 години,
Коментари Харесай

Уроци по кризисна комуникация от работата в една подводница

Преди да се причисля към корпоративния свят, прекарах 8 години, работейки на борда на подводница на Американския военноморски флот. 

Обръщайки се обратно мога да кажа, че тези мои ранни години са ми послужили като самобитна лаборатория по водачество и връзки, в която съм се научил на сериозно значими умения. Сред тях са по какъв начин да строя, ръководя и въодушевявам мощни екипи.

На моменти уроците, които научих, бях най-трудните ми. В доста тесните пространства на подводниците на няколко метра под океанската повърхнина залозите постоянно са много виски и всяко решение може да засегне сигурността на екипажа. 

Веднъж имаше едно изключително сформиращо прекарване, които се отличи и ми оказа помощ да бъда личността, която съм през днешния ден. 

Когато човек е на подводница, една от най-опасните обстановки може да бъде да излпуваш нагоре над повърхността, тъй като има лимитирана видимост тъкмо над теб. По време на едно от предоставените ми служебни наряди дочух звук до момента в който подводницата ни изплуваше и осъзнах, че ние изплуваме отдолу под различен транспортен съд. Разбрах, че би трябвало да работя доста бързо, с цел да защитя от заплахата екипажа. Трябваше да включа алармата. Като младши моряк обаче бях малко неуверен. Въпреки възприятието ми за неустановеност, въпреки всичко неотложно я включих и съумях да възстановя сигурността. Анализайки събитието по-късно си извадих няколко скъпи урока за държанието в рецесии. Съчетани с останалите неща, които научих от подводната работа, ето какво знам:

Доверявайте се на инстинктите си. 

Военноморското образование ме приготви за доста вероятни сътуации, които биха могли да зародят на борда на една подводница. Но, подложен на тестване в действителен миг на рецесия, аз надълбоко тряваше да разгадавам на инстинктите си. 

В работата си в бизнеса постоянно считаме, че числата и обстоятелствата са най-важни когато стане въпрос да взимаме решения, само че да се доверим на инстинктите си също може да е от основно значение. Когато човек се научи първо да се доверява на себе си и спре да размишлява на втори проект, това е една от първите стъпки, които ще му разрешат да стане ефикасен в работата. Това ни дава опция да се насочваме към казуса напряко и самоуверено, без съмнение.

Когато си убеден, че решенията ти може да се трансфорат в позитивни резултати, и екипът ти ще ти повярва и ще стане по-уверен в себе си. 

Използвайте гласа си без значение от позицията ви в йерархията. 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР