Преди да се присъедини към Google през 2014 г., Айви

...
Преди да се присъедини към Google през 2014 г., Айви
Коментари Харесай

Задайте си тези 2 въпроса, преди да тръгнете на нова работа

Преди да се причисли към Гугъл през 2014 година, Айви Рос е работила в най-различни компании – от производителят на играчки Mattel до конгломератът за облекла Gap Inc., написа Business Insider.

По-рано тя е била даже дизайнер на бижута. Някои от творенията й са изложени в голям брой влиятелни музеи по света.

Именно този нехарактерен път, който тя е минала, й е оказал помощ да доближи до някои фундаментални истини за кариерата.

Рос изяснява, че нейното обобщение може и да наподобява еклектично. Това, което демонстрира обаче е, че всяка нова работа, с която се е захващала, й е разрешавала да бъде вярна на своята еднаквост на създател.

Преди да се захване с нова работа, тя постоянно си задава следните два въпроса: „ Какво ще науча? “ и „ Ще ме употребяват ли за това, което притежавам най-добре? “.

Тези два въпроса разрешават на Рос да избегне клопките на така наречен 5-годишни проекти. Според нея те са изключително рискови за 20-годишните, които занапред започват своите кариери.

След като реализира непредвидени триумфи със своите бижута, тя осъзнава, че насладата, която произлиза от задоволяването на егото, е тлееща. Няма „ последна дестинация “, споделя тя, „ всичко е обвързвано със самото странствуване. Веднага щом осъзнаете това, ще посветите живота си на основаването на това пътешестване. “

Рос добавя, че преди 5 години в никакъв случай не би предположила, че ще оглавява тайния план Aura в Гугъл. Тези два въпроса обаче са й разрешили да бъде хем гъвкава, хем вярна на себе си.

„ Според мен идеалният кариерен път няма да ви води до вярното място. Но концепцията за това кои сте вие, в своята есенция, ще го направи “, безапелационна е Рос.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР