Преди да се правят политически коментари, трябва да изчакаме КЗК

...
Преди да се правят политически коментари, трябва да изчакаме КЗК
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана


Преди да се вършат политически мнения, би трябвало да изчакаме Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР да се произнесат по договорката. Тогава ще пристигна ред на политиците, в случай че има какво да се каже. Това разяснява в студиото на "Панорама " вицепремиерът Томислав Дончев във връзка договорката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България.

Според Дончев българската стопанска система в този си тип е блъснала тавана, а към този момент сме в плен на ниските разноски. Корупцията също ерозира капацитета за напредък. Най-голямата ѝ вреда идва от това, че подменя чувството за почтено съревнование, сподели вицепремиерът.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, става известно от време на време, че надолу в комплицираните системи нещата стоят по комплициран метод. Трябват ни очите на потребителите, с секрети клиенти, разяснява вицепремиерът.

Той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушаванията на администрацията. Поставен е период от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

„ Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна отмора. Това нервира хората. “, сподели Дончев.

По думите му страната има какво да свърши, изключително когато приказваме за просвета и нововъведения. Да се ангажира с повече обществено финансиране. Но това би трябвало да е публичен развой, прикани Томислав Дончев.

Бойко Василев попита Дончев той ли към този момент е вторият в ГЕРБ след напускането на Цветан Цветанов.

"Отмина времето на йерархичните структури. Няма значение кой е първи, втори или трети. Е, при нас в ГЕРБ е ясно кой е първи ", отвърна му вицепремиерът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР