Преди да постигне споразумение със САЩ за търговия, Китай трябва

...
Преди да постигне споразумение със САЩ за търговия, Китай трябва
Коментари Харесай

Тръмп постави мира в Хонконг като условие за търговска сделка с Китай

Преди да реализира съглашение със Съединени американски щати за търговия, Китай би трябвало да прояви човечност към Хонконг, съобщи американският президент Доналд Тръмп в Twitter.
" Милиони работни места се редуцират в Китай в интерес на страни, които не подлежат на облагане с мита. Хиляди компании банкрутират. Разбира се, Китай желае да реализира съглашение. Нека първо се отнесат човешки с Хонконг! ", написа американският водач в своя Twitter профил.
Тръмп предложи и да се срещне с китайския президент Си Дзинпин по въпроса с Хонконг. В Twitter американският президент съобщи, че е убеден, че Си Дзинпин може да се оправи с митингите в Хонконг " бързо и хуманно ". Той написа, че Дзинпин е популярен водач, който доста държи на уважението на своя народ.
По-рано Тръмп написа, че американското разузнаване оповестява, че китайските управляващи реалокират войски към границата с Хонконг и прикани всички да се успокоят.
Антиправителствените митинги още веднъж блокираха интернационалното летище в Хонконг. Работата на транспортния център се възобнови във вторник сутринта, само че все пак към 300 полета бяха анулирани.
Мащабните митинги в Хонконг започнаха през юни след разглеждане на промени в закона за екстрадиция, които, в случай че бъдат утвърдени, ще разрешат на Хонконг да екстрадира обвинените до юрисдикции, с които той няма съглашение за екстрадиция, в това число Тайван, Макао и континентален Китай. Първоначално те бяха мирни, само че с всякога конфликтите по улиците на града стават все по-ожесточени, десетки хора към този момент са потърпевши. Официалните управляващи в Хонконг увериха, че са отдръпнали законопроекта, само че това не спря митингите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР