Преди да попитате доктор Гугъл дали бенката на челото ви

Преди да попитате доктор Гугъл дали бенката на челото ви ...

7 симптома, които не са безобидни.


Преди да попитате доктор Гугъл дали бенката на челото ви е рак или дали главоболието ви подсказва за тумор в мозъка, прочетете и нещо успокоително. Запомнете – не всеки ужасяващ на пръв поглед симптом е сигурен знак за животозастрашаващо състояние. Ако имате каквито и да било съмнения относно здравето си, винаги първо се консултирайте с лекар специалист. А дотогава запомнете, че някои плашещи симптоми могат и да са напълно безобидни усещания, които няма да ви убият ни най-малко. Кои са те?

Болка в гръдната област

Когато се спомене болка в гръдния кош първото, което си мислите, е инфаркт. Повечето пъти болката в гърдите е признак на високи нива на стрес и напрежение по нервните пътища, което се отразява на костите и тъканите в различни части на тялото. Най-вероятно не сте им обърнали внимание, докато не ви заболят гърдите.

Прескачане на сърцето

Ако някога сте имали усещането, че сърцето ви пърха в гърдите ви, значи знаете какво е усещането „да ти прескочи сърцето“. Това усещане може да се провокира от нервно напрежение, от хормонален дисбаланс, от дехидратация, а може да се случи и просто както си лежите. Обикновено няма повод за притеснение. Случва се и по време на или след тренировка при натоварване на сърдечния мускул при кардиотренировка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg