Преди да навършим 40 години се оказва много по-лесно да

...
Преди да навършим 40 години се оказва много по-лесно да
Коментари Харесай

10 причини жените след 40 да пълнеят повече

Преди да навършим 40 години се оказва доста по-лесно да поправяме тежестта си и диетите ни работят дейно. Но внезапно, след навършване на 40 години, това се трансформира фрапантно. Коремчето изскача все по-често над колана, кожата на ръцете стартира да увисва, губи се разтегливост и което е най-притеснително – непотребните килограми стартират да се натрупат като че ли от въздуха! На какво се дължи това обаче и можем ли да го променим?

Хормонален дисбаланс

Най-честата причина за този по този начин очевиден развой са точно хормоните. Тъй като възрастта след 40 години е интервал на предменопауза, яйчниците стартират да редуцират производството на естроген. С намалял естроген, тялото натрупа повече мазнини, с цел да може да поддържа естествен хормонален баланс и това надлежно води до качване на килограми.

Редуцирани равнища на прогестерон

Колкото повече дамите доближават менопаузата, тялото стартира да редуцира производството на прогестерон. Намалелите равнища на прогестерон не водят непосредствено до повишаване на телесната маса, само че имат принос към подуването и задържането на вода, които въпреки всичко покачват тежестта и можете да се изумите от това, мерейки се на кантара.

По-голям вкус

В разследване на измененията в равнищата на хормоните се покачва апетитът и надлежно това се отразява на цифрата, което виждаме на кантара. За да неутрализирате този резултат от хормоналния дисбаланс, старайте се да се храните допустимо най-здравословно и в по-малки количества.

Остаряването

Един от минусите на остаряването е забавеният метаболизъм. За страдание, всяка жена се сблъсква с този проблем. Веднъж щом метаболизмът се забави, тялото ви стартира да гори по-малко калории и вие ще натрупвате тези нежелани мазнини точно в проблематичните зони на талията и ханша.

Инсулинова устойчивост

След като прехвърлите 40-те, в случай че вашата диета се състои главно от храни с бяла захар и модифицирани артикули, то клетките на тялото стартират да стават резистентни към инсулина. Това принуждава тялото да складира мазнини, които водят до струпване на непотребни килограми.

Стрес

Макар и да е към края на тази ранглиста, стресът е съществена причина за струпване на ненужно тегло. Особено след 40-те и възходящите грижи, задания и задължения, равнищата на стрес са доста високи в всекидневието ни. Грижите за децата, околните, работните отговорности, сметките, всичко това води до голям стрес. А когато сме уплашени, жлезите създават кортизол, който да се бори със напрежението. За страдание, до момента в който тялото се пробва да се оправи със напрежението, кортизолът има за цел да защищити организма от загуба на тегло и по тази причина доста опити да се понижи непотребната телесна маса се оказват несполучливи.

Липсата на задоволително придвижване

Повечето дами, трансферирали 40-те, пропущат физическите интензивности, а това е една от огромните им неточности. Именно спортът и постоянното физическо натоварване ще им помогне да редуцират непотребното тегло, да се поддържат в добра форма и тонус./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР