Преди да изпратят войски в Украйна, западните държави трябва да

...
Преди да изпратят войски в Украйна, западните държави трябва да
Коментари Харесай

Генерал Бен Ходжис: Трябва да унищожим логистиката и щаба на руснаците, Крим трябва да стане неизползваем

Преди да изпратят войски в Украйна, западните страни би трябвало да дефинират стратегическата цел на този ход, която да да помогне на Украйна да победи Русия. За задачата е належащо да се унищожи съветската логистика. Това акцентира пенсионираният американски военачалник и някогашен командващ Въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис в изявление за " “.

По думите му Западът е подхванал самодейността на Франция за изпращане на военни в Украйна, което е разтревожило Руската федерация. В същото време в Украйна има доста места, където могат да бъдат ситуирани войски на НАТО, тъй че да да бъдат потребни там.

" Знам какво могат да създадат тук, мога да посоча доста места, където Съединени американски щати или други страни може да разположат войски, които да вършат неща, които биха били потребни за Украйна “, означи Ходжис.

В същото време, съгласно него, въвеждането на войски на западни страни е значимо политическо решение и няма значение дали става дума за сили за противовъздушна защита, логистика или инженерни войски.

" Стратегическата цел би трябвало да бъде да се помогне на Украйна да победи Русия, да се изтласкат войските назад към границите от 1991 година. Така че това значи заличаване на съветската логистика, щаб, превръщането на Крим в неизползваемо място за съветските войски. Да можем да ударим логистиката в Русия, преди те въобще да се канят да нападат Украйна “, изясни американският военачалник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР