Преди да излезем от вкъщи винаги проверяваме дали ютията е

...
Преди да излезем от вкъщи винаги проверяваме дали ютията е
Коментари Харесай

Това са уредите, които винаги трябва да изключвате след употреба, за да намалите сметката си за ток

Преди да излезем от у дома постоянно ревизираме дали ютията е изключена, само че даже не се замисляме, че има други електрически уреди, които също би трябвало да бъдат изключени. И в тази ситуация въпросът не е в риска от пожар, а в това, че те хабят електричество, даже когато не ги използваме и това в допълнение усилва сметката ни за ток.

Телевизори

Съвременните тв приемници са оборудвани с всевъзможни екстри, само че и не и с най-важната - даже и изключени те изразходват електрическа енергия.

Не всеки притежател на съвременен тв приемник осъзнава, че като натисне съответния бутон на отдалеченото, той просто превключва уреда в режим на заспиване. Дори в това положение устройството продължава да употребява сила, въпреки и в по-малко количество: към 30 вата дневно или 900 вата на месец. А за една година употребява общо 10,8 kW. И в случай че в жилището има повече от един тв приемник, което не е извънредно, може изчислите с какъв брой това ще усили сметката ви за ток.

Но освен тв приемникът гори ток. В съвсем всеки дом има устройства към него (рутери, приемници), които непрекъснато работят офлайн, което не всеки притежател осъзнава. Тези устройства употребяват най-малко 6 kW на месец и към 72 kW за 1 година.

Компютър

Компютрите също постоянно работят в самостоятелен режим и не престават да изразходват електрическа сила, даже когато не ги употребяваме. Статистиката демонстрира, че компютър, включен непрекъснато в електрическата мрежа, гори 4 kW на месец, а за година към 50 kW.

Зарядно устройство

Обичате да оставяте зарядното устройство в контакта, тъй като ви е по-удобно да го включите по-късно? В случая това ще оскъпи сметката ви за ток със 17 кВт годишно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР