Преди да е завършило разследването и преди да са събрани

...
Преди да е завършило разследването и преди да са събрани
Коментари Харесай

Бивш директор на НСлС не очаква истината за трагедията на „Струма“ да излезе наяве

Преди да е приключило следствието и преди да са събрани доказателства не може обществено да се изнася съществена версия за тежката злополука на Автомагистрала " Струма " до село Боснек. Пред Българска национална телевизия някогашният бившият шеф на Националната следствена служебна Бойко Найденов съобщи, че за няколко дни не могат да бъдат направени съществени заключения за виновността за злополуката. Ако става въпрос за човешка неточност, то ще е ориентирана против лидера на рейса, само че може да е умрял и от инфаркт. В общественото пространство се насажда обществен облик на разположение, което е отговорно и за това би трябвало да се внимава, добави Найденов.

Найденов моли да се изчака края на следствието, само че не постоянно може да се стигне до края на истината. Разминаването е в говоренето. Едни очевидци могат да възприемат един по-интензивен пожар като взривена бомба. Разследването е това, което прави – да разпитат разнообразни хора, да се откри, само че гърмежът остава следи по горелия рейс, чака се резултата, проучват се всички данни и тогава се стига до умозаключение, добави Бойко Найденов.

„ Може е терорист Х изчезналият 8-ми човек, който е жив от злополуката, може да няма подобен човек, само че с едно такова говорене хората стартират да не знаят в какво да имат вяра и най-после не имат вяра в нищо “, посочи някогашният шеф на Национална следствена служба.

Бойко Найденов е сигурен, че и този случай ще отшуми и най-после отново няма да бъдат направени изводите. Има една приказка, че корупцията убива и в тази ситуация убива. Така са поставени нещата, че рейсовете пътуват непрестанно, минават по два пъти на седмица границите и в случай че се откри, че от самото начало е бил на ръба на закона, то някои някъде не си е приключил работата. Така е и по пътищата с маркировките, означи Бойко Найденов.

Бившият шеф на Национална следствена служба е сигурен, че проверяващите органи ще положат големи старания да разплетат нещастието минимум поради огромния брой починали и поради тежките близки. Не бива хората, които са забъркани в даден проблем или случаи да се пускат разнообразни версии, а други да го опровергават, сподели още Найденов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР