Преди да бъде пуснато съобщението на сайта на фондация Отворени

...
Преди да бъде пуснато съобщението на сайта на фондация Отворени
Коментари Харесай

Край! Нощ на музеите и галериите тази година няма да има!

" Преди да бъде пуснато известието на уеб страницата на фондация " Отворени изкуства " от Веселина Сариева, тя беседва с мен и пихме кафе ". Това разяснява кметът Иван Тотев във връзка на това, че тази година няма да има Нощ на музеите и галериите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

И кметът, и Сариева са се обединили към концепцията, че със забавянето към събитието, то не би било проведено и извършено добре. Заради това няма да има " Нощ на музеите и галериите " 2018.

" Тази година с този бюджет и с това закъснение във времето нямаше по какъв начин да стане хубаво събитие и тя това сподели. Ако се направи тази година, ще е по-скоро отблъскване на номера, в случай че желаеме да е хубаво събитие, ще стане през 2019 година ", разяснява градоначалникът.

Заради това с парите от Нощта ще се засилят празниците на Стария град на 21, 22, 23 септември.

" Там ще имаме компенсираща стратегия, което значи, че до късно ще работят музеи и галерии, ще има обществени пространства със събития. Включително предвиждаме и концерт на Небет тепе, тъй като считаме, че празниците в Стария град би трябвало да са фокусирани главно там. Ще отворим покана към културни оператори за дребни планове в границите на този уикенд ", добави Тотев.

През идната година кметът и Веселина Сариева са се разбрали, че освен ще има " Нощ ", само че и ще е една от най-мащабните акции, която да дава отговор на програмата Европейска столица на културата 2019.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР