Преди да бъде оповестено името на новия главен секретар на

...
Преди да бъде оповестено името на новия главен секретар на
Коментари Харесай

Президент, премиер и вътрешен министър ще съгласуват името на новия главен секретар

Преди да бъде оповестено името на новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи, то ще бъде в съгласие сред президента, премиера и министърът на вътрешните работи. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред кореспонденти в Народното събрание.

На въпрос по кое време ще има нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи Цветанов отговори, че има обсъждани имена. „ Но това е в компетентността на министър-председателя, на министъра на вътрешните работи и, несъмнено, след съответната съгласувателна процедура с президента Румен Радев. Защото тук към този момент няма по какъв начин да не се направи наложителното координиране, когато приказваме за назначение на висши професионални фигури в бранша за сигурност ", разяснява Цветанов.

Той уточни, че е уверен, че преди да бъде оповестено едно име, то първо ще мине на координиране сред президентската институция и изпълнителната власт в лицето на министър-председателя и министъра на вътрешните работи. „ Защото в устройствения устав е записано, че за всяко едно предопределение би трябвало да има декрет на президента ", сподели още Цветанов.
Убеден съм, че днешното ръководство е без конкуренция и Българска социалистическа партия бяха безпомощни в дебатите в Народното събрание, сподели още Цветанов.

„ Защото единственото, което могат да приказват от опозицията, е какво биха създали, в случай че през днешния ден управляваха. Но те са управлявали, всички сме видели техните резултати и българските гласоподаватели са дали гласа си към този момент 10 години да ръководи ГЕРБ, тъй като ние се натоварваме с отговорност и сме партия, която може да регистрира действителни резултати във всяко едно обитаемо място ", разяснява Цветанов.

Той уточни като добър образец за политиката на ръководещите промените, осъществени в областта на образованието. „ В сферата на образованието това, което направихме, считам, че е един необикновен трамплин за всички деца, които излизат от системата, с цел да могат фактически да се впишат в трудовия пазар ", сподели още Цветанов.

Това, към което би трябвало да се придържаме като страна, е Унгария да не бъде осъдена тежко и да препоръчаме разговорът да бъде по-интензивен, разяснява Цветан Цветанов. На въпрос дали има разнобой в кабинета в позицията по отношение на Унгария, Цветанов сподели: „ Това е тематика, която и към сегашния миг няма решение от водачите на Европейски Съюз. Това е извънредно сензитивна тематика за интервала, в който се намира Европейски Съюз. И ние през днешния ден би трябвало да бъдем доста ясни в позициите си и да заявяваме, че сме за интегриран и мощен Европейски съюз. За това рецензиите към всяка една държава-членка са положителни, в случай че бъдат градивни и всеки направи своята самокритика. Трябва да бъдем дружно в провокациите – и с бежанската рецесия, и с интеграцията на тези чужденци, които влязоха в Европейски Съюз. "

На въпрос по какъв начин гледа на предлагането на „ Атака " и „ Воля " министър-председателят да бъде длъжен при гласоподаване в Европейския съвет България да гласоподава срещу глобите против Унгария, Цветанов отговори: „ Доколкото знам няма да има гласоподаване в този момент. Имаше спор, който беше извършен в Европейския парламент и даже и ЕНП, и всички политически фамилии са разграничени по тази тематика. Това, към което бих желал да се придържаме като страна, е да бъдем ясни с дефицити, в случай че има такива, и да препоръчаме разговорът да бъде по-интензивен. И Унгария да не бъде осъдена толкоз тежко, тъй като това преди европейските избори ще сътвори други настроения и чувства за националистическите и популистките партии е Европейски Съюз ", сподели още той и даде образец с това, което сега се случва в Италия, в Гърция.

„ Ние също сме доста обезпокоени от това, което би могло да се стовари още веднъж като бежанска вълна към Европейски Съюз. И тъкмо поради това и Европейски Съюз, и Европейска комисия са в непрекъснат разговор с Турция. И решенията, които сега се гласоподават, са да бъдат построени платформи в местата, където има спор или в съседство на тях ", сподели още Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР