Преди четвърт век Бил Гейтс предрече, че видеконференциите ще заменят

...
Преди четвърт век Бил Гейтс предрече, че видеконференциите ще заменят
Коментари Харесай

Бил Гейтс предвиди Zoom явлението преди 25 години


Преди четвърт век Бил Гейтс предсказа, че видеконференциите ще заменят срещите „ лице в лице ”
(снимка: Gates Notes)

В идеоконференции ще заменят доста от персоналните срещи, планува Бил Гейтс преди четвърт век . Сега, предвижда той, видеоконференциите ще станат доста, доста по-добри. Екраните у дома ще станат доста, доста по-големи. И в никакъв случай няма да се върнем към равнищата на бизнес пътуванията преди Covid.

„ Малките, употребяващи камери, прикрепени към лични компютри или тв приемници, ще ни разрешат да се срещаме елементарно през осведомителната автомагистрала с доста по-високо качество на картината и звука, на по-ниски цени ”. Това написа Бил Гейтс в книгата си „ Пътят напред ” от 1995 година, когато е основен изпълнителен шеф на Microsoft.
още по тематиката
Миналата седмица основният редактор на GeekWire Тод Бишъп прочете предсказанието на Гейтс в чата по време на виртуалната среща GeekWire Summit, за която споделя. Всъщност, Бишоп и Гейтс използваха тъкмо видеоконферентната технология, с цел да вземат участие в сесията.

На въпрос „ Как очаквате и събитията към нея да повлияят на бъдещето на работата? ”, Бил Гейтс дава отговор, че, бизнес пътуванията в никакъв случай няма да се върнат на равнищата си отпреди Covid-19. Според него, допустимо е след две или три години, защото цифровото свързване на търговците и клиентите ще бъде по-просто и по-ефективно.

„ Наблюдавахме може би 12 години прогрес през последната година. И, несъмнено, софтуерът за взаимна работа, Teams или, ще стане доста по-добър ”, споделя Гейтс. Той се базира на мнения от екипа на, че софтуерът непрестанно се усъвършенства с неща като режим „ Заедно ” (в който участниците във виртуалните срещи наподобява седят един до друг, а не на обособени екрани) и по-добре шумопотискане. Всичко това ще промени честотата, с която хората вървят физически в офиса или на доктор, и ще разреши огромни усъвършенствания в – най-малко на равнище лицей.

И когато хората са онлайн от у дома, те ще употребяват доста, предвижда Гейтс. „ Ако планирате пътешестване, в случай че търсите резултати от продажби, в случай че търсите продуктивност, колкото по-голям е дисплеят, толкоз по-добре ”, споделя той. С течение на времето, екраните на персоналните компютри стават все по-големи и по-големи. „ Можете да предположите, че един ден те ще заемат цяла стена. Или, употребявайки, дисплеят може да заеме цялото ви зрително поле ”.

Дали тази прогноза на Бил Гейтс ще се окаже толкоз точна, колкото прогнозата за? Или толкоз погрешна като прогнозата му, че хората рядко ще гледат видео на безжични устройства? Ще би трябвало да изчакаме още 25 години, с цел да разберем.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР