Преди четири години заявихме, че управлението е вредно, опасно, разграждащо

...
Преди четири години заявихме, че управлението е вредно, опасно, разграждащо
Коментари Харесай

Нинова: Да се обединим около идеите и хората, които няма да се огънат, за да ги реализират

„ Преди четири години декларирахме, че ръководството е нездравословно, рисково, разграждащо държавността, а бедността и неравенствата порастват. Че настояваме за налични опазване на здравето и обучение, независимост на изложение, взаимност, правдивост и равни благоприятни условия. Целта, която си поставихме, беше да променим България, като свалим това ръководство. Така тръгнахме преди четири години. Времето потвърди нашата оценка и правотата на нашата цел, изключително последните месеци ”. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред 14-тата конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия, представена от пресцентъра на партията.

По думите й през последните месеци няма по-ярки образци от това, което се случва, за разграждане на държавността, обезличаването на институции, тъпчене на Конституцията и на върховенството на закона.

Тя насочи благодарности към софийските социалисти и на парламентарната група за работата, напъните и труда им. За този четиригодишен интервал главен приоритет на левицата по думите на Нинова е била обществената тематика – бедността и неравенствата: „ Многократно предложихме в региона на приходите – преизчисляване на пенсиите, анулация на плоския налог и въвеждане на прогресивно подоходно облагане, фамилно подоходно облагане, безвъзмездни детски градини, детски надбавки, цялостна стратегия за грижа за деца, млади фамилии ”. Тя акцентира, че оферти са били правени неведнъж и в областта на опазването на здравето - държавното и общинското опазване на здравето да бъде неговият гръбнак, лечебните заведения да не са търговски сдружения, да се понижи Данък добавена стойност на медикаменти. Нинова отличи като приоритет и тематика „ екология ”, като напомни, че точно от Българска социалистическа партия са отворили тематиката за беззаконието при внасянето на отпадъци в България.

Нинова регистрира триумфите на партията, измежду които - безапелационно извоюваните президентски избори, увеличени български депутати от 39 на 80 и единствената партия с повече европейски депутати – от 4 на 5. По думите й са увеличени и общинските съветници и кметовете: „ И от всичко това - вие сте част. През това време изготвихме дружно „ Визия за България ”, а вие – „ Визия за София ”. Ние сме единствената партия, която е декларирала посредством подобен дълготраен стратегически документ ръководството на България. Има доста какво да се работи, с цел да стане управническа стратегия, само че е положително начало, вследствие на напъните на доста хора ”.

„ Очевидно това не беше задоволително, с цел да реализираме задачата си - успеха на избори и смяна на модела на ръководство. Някои от аргументите са, че това ръководство държи надзор върху държавната администрация, видяхме го и през вчерашния ден. Всички сме наясно по какъв начин тя се активизира в избори. Всички знаем каква е медийната среда в България и по какъв начин се употребява медийната бухалка против „ непослушните ”, акцентира Нинова. Като други аргументи ръководителят на Българска социалистическа партия уточни корпоративния избор, измами, замяна на бюлетини и протоколи. „ Страхът беше главен фактор на последните избори. Това са аргументи отвън нас. При нас обаче е една от най-важните аргументи – вътрешните несъгласия, които не престават четири години, само че са засилени в този момент ”, сподели още тя.

Нинова уточни, че единение и консолидация са най-често чуваните стремежи от членовете на партията. На рецензиите, че Българска социалистическа партия няма идеология, Нинова уточни, че програмата на партията, призната от Конгреса през 2008 година, е една от най-модерните стратегии на лява партия, които сме чели: „ Това не е единствено идейна основа – това е най-стойностната идеология на лява партия, която сме чели в последните години. "

„ Въпросът не е дали я имаме, а дали я осъществяваме тази идеология ”, попита тя и акцентира, че на никого не му е прелестно да има разнобой в една общественост. „ Това демотивира най-вече партийните членове. Всеки е за единение – обикалям страната и го знам. Въпросът е към какво да бъде това единение. Едно от нещата, които би трябвало да ни сплоти в този сериозен миг – това е тази стратегия на партията, това са волята, характера и силата да я осъществяваме. Второто, което може да ни сплоти – е това, което се случва извън. Дори сега, в Росенец, стават тревожни неща, които са причина за етническо напрежение. А преди малко президентът Радев изиска оставката на държавното управление и основния прокурор. Това, което става на открито, по улиците, е избор на съмнение на хората ”, безапелационна е Нинова. Тя напомни, че управлението на партията преди месец е поискало да направи национална подписка против държавното управление, която да приключи с избор на съмнение в Народното събрание, само че това предложение е било отхвърлено от Националния съвет. Предложението за митинги също.

„ Ако стъпим на тази основа за обединяване, концепциите ни, контрапунктът на съсипването на България, желанието ни да спрем това, то ние имаме съображение да бъдем мощни, единни, да реализираме задачата си. Ако обаче има съмнения, че вместо да създадем това, би трябвало да беседваме с модела на паралелната страна, в името на сякаш националното единодушие – то да си го кажем, и да избираме пътя ”, прикани Нинова.

„ Или едното, или другото. Четири години имаме решение и го следваме, макар компликациите. Сега е основно – продължаваме ли го това, освен това на финала, когато ръководството си отива и вие го знаете, или стопираме? Този избор ще го вземете. Искам единствено да ви помоля за интензивност на директния избор, почтен, честен, деен избор на ръководител. Но първо – посоката, а по-късно индивидът, който смятате, че може да осъществя задачата на партията. Прекият избор е основен, тъй като през него можем да влезем или в партийна рецесия, или да излезем обединени и да вървим напред към парламентарните избори ”, сподели още тя.

„ Пожелавам мъдри решения, да намерим сили за обединяване към стойностни неща – програмата, концепциите и хората, които нямат да се огънат да ги изпълнят. Няма да уплашат от напън, няма да ви предадат. Ще вървят до дъно, с цел да изпълнят това, което партията им е упълномощила. Без колаборации, без задкулисие – намерено, транспарантно, в името на едно – смяната на България посредством победа на парламентарни избори ”, заключи Нинова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР