Преди четири години Devel показа на салона в Дубай визията

...
Преди четири години Devel показа на салона в Дубай визията
Коментари Харесай

Сапунен балон ли е колата с 5000 к.с.?

Преди четири години Devel сподели на салона в Дубай визията на своя 16-цилиндров турбо хиперкар. Преди две години беше показан и самият мотор с четири турбокомпресора, който на динамометричния стенд регистрира 4 500 к.с. Към днешна дата моторът е с още повече мощ или по-конкретно - с 5 007 коня.

Самият мотор е къстъм модел на LS елемент на GM, като към него са добавени четири великански турбокомпресора. За осъществяването на мотора дава отговор небезизвестната компания Steve Morris Engines, която, както към този момент е известно, си е свършила работата. Има ли обаче кола, която може да одобри този елемент?

От Devel настояват, че автомобилът е подготвен, само че до стартирането му в серийно произвеждане има още една година. През тази година Devel извадиха три прототипа, които в серийните си осъществявания ще са с мощ 2 000, 3 000 и 5 000 конски сили. Само че досега не сме видели инсталиран мотор на нито една от колите.

Освен това за четири години, през които се създава Devel Sixteen, експертите от компанията не са посочили нито един работещ образец с този мотор. А тестванията на колата от дълго време трябваше да са на фаза "цивилна пътна мрежа ". Самият елемент сподели на стенда 5 007 коня, само че със свръхспециално гориво.



Според мнозина специалисти в случай че му се сипе елементарен бензин, мощността мъчно ще надвиши 3 000 конски сили. Но не това е най-важното. Основният въпрос е ще може ли Devel Sixteen да доближи декларираната скорост от 300 благи в час (482 км/ч). Дори и да може, то към момента няма такива гуми.

Неотдавна Michelin даде специфичните Pilot Sport Cup 2 за Koenigsegg Agera RS и колата форсира до 457 км/ч, само че съгласно специалистите от Michelin максимумът на гумите е под отметката 480 км/ч. Рискът е голям, тъй като с такава скорост пукане на гума значи гибел. Но от Devel очевидно не мислят по този начин.

От компанията са дали поръчка на Michelin за гуми, които от своя страна ще би трябвало да изпълнят благодарение на компания, произвеждаща гуми за самолети. В резюме можем да кажем, че все още сме скептично настроени към опциите на Devel Sixteen. Не е ясно и дали моторът на Steve Morris Engines ще може да завърти колелата.

Защото помощните възли и елементи би трябвало да устоят на големи натоварвания. Това е идващият софтуерен героизъм, който се съмняваме, че е осъществен от Devel. Ако компанията успее с всички тези компликации и пусне кола с 5 000 коня, разрастваща 480 км/ч, на драго сърце ще си върнем думите обратно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР