Преди час гръцки медии съобщиха, че четирима души са задържани

...
Преди час гръцки медии съобщиха, че четирима души са задържани
Коментари Харесай

Четирима души са задържани по подозрение за умишлен палеж в Гърция

Преди час гръцки медии оповестиха, че четирима души са арестувани по съмнение в тенденциозен палеж. В същото време Гърция продължава да се бори с унищожителните пожари в региона на Атина. Жертвите са близо 80, ранените - стотици. Очаква се броят им да се усилва. Гръцки и задгранични екипи взаимно гасят дейните огнища. В ход са и интервенции по издирването на оживели. Продължава следствието на аргументите за пожара.

Атика остава в плен на огнената буря. Пожарникари от Гърция и няколко други страни са в конкуренция с времето, в опит да потушат огъня. Бедствието изпепели пристанищния град Рафина, както и разположените наоколо Мати и Кинета, западно от Атина.

Оцелели си напомнят най-страшните моменти, в които са опитвали да се спасят. Мнозина са изчезнали безследно.

Унищожени са хиляди къщи и коли. Гръцките управляващи оповестиха, че отпускат помощ в размер на 20 милиона евро за потърпевшите. Откриват се и дарителски сметки. Армията ще охранява засегнатите региони, с цел да попречи на мародери да влизат в дребното останали къщи. Пострадалите хора ще бъдат облекчени и от налози.

Спасителните екипи не престават издирването на хора в засегнатите региони. Местни поданици започнаха да разгласяват фотоси на изчезналите си родственици в интернет с вярата да получат информация за тях. В лечебните заведения в региона на Атика десетки доброволци подаряват кръв за потърпевшите. 11 от ранените остават в сериозно положение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР