Преди броени минути Reuters съобщи, че според информация на свой

...
Преди броени минути Reuters съобщи, че според информация на свой
Коментари Харесай

Reuters: Google ще прекрати бизнес взаимоотношенията си с Huawei

Преди броени минути Reuters заяви, че съгласно информация на собствен неизвестен източник от Гугъл, компанията има намерение да прекрати бизнеса си с Huawei – “отдаването на хардуерни и софтуерни артикули “.
Причина за това е слагането на компанията в черен лист от страна на президента Доналд Тръмп, включващ компании, с които американски компании не могат да имат търговски взаимоотношения.

Въпреки че към момента не е признат дефинитивно, описът се чака да бъде обнародван до дни. В най-лошият вид той ще попречва потреблението от страна на китайската компания и нейните смарт телефони на редица известни приложения като Gmail, YouTube и магазина Гугъл Play Store.

Ако информацията на източника от Ройтерс стане факт, то Huawei ще може да употребява единствено свободен лиценз на Android и на процедура няма да има достъп до настоящите ъпдейти на операционната система, в това число тези, които касаят сигурността и.

Въпреки че новината се популяризира от Ройтерс, към този момент се разгласява от не малко международни медии, въпреки всичко на никое място няма публично удостоверение, нито от Гугъл, нито изказване от Huawei, което евентуално ще стане на следващия ден.

Най-вероятно даже и сега юристи, както на американската компания, по този начин и на Huawei разискват детайлите към глобите, които в действителност не са изненада за осведомените с тематиката. Нещо повече  – от Huawei няколко пъти загатват, че са подготвени за всеки удар, които комерсиалните войни на Китай със Съединени американски щати могат да им нанесат и даже признаха, че имат подготвена опция на Android за своите апарати.

Решението на Съединени американски щати и слагането на Huawei и още 68 свързани с компанията  дъщерни сдружения, слагат голям брой въпроси. Какво ще стане с настоящите модели на компанията, които към този момент имат Android? Ще бъдат ли отсрочени планувани модели? От глобите ще бъде ли обиден и Honor, който следва да показа доста забавен модел във вторник?

Отговор на всичко това най-вероятно ще научим в идващите дни, в случай че не и часове, откакто получим мнението на Huawei.

Очаквайте всички детайлности в Kaldata.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР