Преди броени минути Областният оперативен щаб за борба с грипа

...
Преди броени минути Областният оперативен щаб за борба с грипа
Коментари Харесай

От последните минути! Обявиха грипна ваканция, затвориха училищата във Враца

Преди броени минути Областният действен щаб за битка с грипа и острите респираторни болести разгласи грипна почивка и затваряне на учебните заведения във Враца, научи организация BulNews.
Учебните занятия се преустановяват в учебните заведения в града от на следващия ден до 5 февруари. По думи на шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Кети Ценова, в някои образователни заведения в региона отсъстващите възпитаници стигат до 56%.
По данни на РЗИ заболеваемостта през миналата седмица се е повишила фрапантно - 242 на 10 000 души. Най-високо равнище на заболеваемост здравните управляващи регистрират при децата сред 0 и 4 години. При малчуганите сред 5 и 14 години тя също е висока. Регистрирани са 21 случая с пневмония след респираторни болести.
Решението за грипната почивка бе взето поради внезапното увеличение на броя болни от грипни варианти през последните дни. Преди оповестяването на ваканцията родители в обществените мрежи изрекоха терзанието си, че доста деца в детските градини и учебните заведения към този момент са заболели, както и че опашките пред лекарските кабинети са километрични.
Учениците ще се завърнат в класните стаи на 6 февруари, а образователният материал ще бъде преструктуриран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР