Преди броени години, едно неуверено младо момиче беше захвърлено от

...
Преди броени години, едно неуверено младо момиче беше захвърлено от
Коментари Харесай

С Shadow of the Tomb Raider поредицата за Лара Крофт се завръща към корените си

Преди броени години, едно несигурно младо момиче беше захвърлено от корабокрушение на мистериозния японски остров Яматай, където трябваше да се бори със сетни сили, с цел да оцелее. Сега пристигна моментът същото това момиче да се трансформира в именитата Похитителка на гробници.
Преди пет години, една сага с над двадесет годишна история взе смелото решение да стартира на чисто. Така се роди рибуутът на Tomb Raider, който ни върна към първата експедиция на изрично най-популярната героиня в историята на гейминга – Лара Крофт. Събитията от островното премеждие бяха продължени с Rise of the Tomb Raider, когато действието се трансферира към сибирската пустота.

Тогава към момента смазваната от посттравматичен стрес Лара беше решила да продължи делото, обсебването по което беше коствало живота на татко й – откриването на мистериозния град Китеш, криещ съгласно легендите извора на безсмъртието. По същото време стана ясно, че ориста на мис Крофт и фамилията й е тясно преплетена с милитаризирания набожен медал Тринити.


Сега пристигна моментът за финала на самобитната трилогия, хвърляща светлина върху младежките години на емблематичната археоложка и разказваща ни една грабваща история, в която наред с лудешките завършения водещите тематики са съзряването, израстването и себеоткриването.
В Shadow of the Tomb Raider, Лара Крофт би трябвало да надделее над смъртоносните джунгли на Перу, да преодолее цялостни със смъртоносни клопки антични руини и да преживее най-мрачния си час. В устрема си да избави света от апокалипсис, тя ще би трябвало да загърби дефинитивно младежката си нерешителност, с цел да се трансформира в героя, който ѝ е писано да бъде. Заглавието Shadow of the Tomb Raider чака почитателите във всичките си издания и за всички налични платформи в единствената профилирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games, както и за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.


Наред със закономерния образен напредък, превръщащ Shadow of the Tomb Raider в най-красивата и изпълнена с елементи игра от поредицата, новата част се радва и на солидни промени в геймплейно отношение
Завършвайки цикъла за младата Лара, Shadow of the Tomb Raider е самобитно завръщане към корените на поредицата, премествайщо акцента от оцеляването (водещ претекст в Tomb Raider от 2013-та) и френетичния екшън (характерен за Rise of the Tomb Raider) към проучването на екзотични местоположения и превъзмогването на сложни антични пъзели и клопки. Гробниците още веднъж са водещ акцент в една игра, която в последна сметка приказва за тях още в заглавието си и в Сянката те са по-ужасяващи от всеки път, изискващи комплицирани техники за превъзмогване на терен, с цел да бъдат достигнати. В Shadow of the Tomb Raider почитателите ще открият и най-голямото пространство в игра от поредицата, създавано досега – цялостен един прикрит в дълбините на джунглата античен град.



Това ултимативно Tomb Raider прекарване даже дава опция на играчите да настроят играта по отношение на персоналния си усет, като вместо една обща степен на компликация за цялото прекарване, тук те ще могат да нагласят самостоятелно три обособени варианти в менюто – компликацията на борбите, компликацията на пъзелите и компликацията на акробатичните платформинг осъществявания на Лара.

Разбира се, това завръщане към корените, не значи, че в Shadow of the Tomb Raider липсват кинематографичните екшън моменти, размиващи границите сред филм и игра. Дори в противен случай – още в една от откриващите подиуми ставаме очевидци на превъзходно визуализирано апокалиптично злополучие с чудовищни мащаби, а от там – до ефектния край нещата само ескалират, тъй че на Лара сигурно няма да й се отвори опция да прибере лъка, револвера и ножа си в шкафа, с цел да се изживява като типичен и отегчителен археолог.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР