Преди броени дни от Агенцията по безопасност на храните обявиха,

...
Преди броени дни от Агенцията по безопасност на храните обявиха,
Коментари Харесай

Пишман месари продават свинско на тротоара в Кючука

Преди броени дни от Агенцията по сигурност на храните оповестиха, че в интервала от 3 до 7 декември са направили над 1000 инспекции в цялата страна. 7 от тях са приключили с акт за определяне на административно нарушаване, а още 6 са с издадени наставления. Предстоят и най-малко още толкоз инспекции до края на коледните и новогодишните празници. Докато огромните вериги и лицензираните търговци са подложени на непоколебим надзор, по традиция с наближаването на коледните празници нерегламентирантата комерсиална активност процъфтява.

Наш екип се отзова на сигнал за продажба на свинско месо на ул. „ Стефан Стамболов ” в квартал Кючук Париж. Импровизираният месарски щанд е ситуиран във вътрешния двор на жилищна кооперация, намираща се директно до СУ „ Св. Константин - Кирил Философ ” и Малкия парк в квартала.

Асортиментът, предлаган от пишман месарите, е повече от богат – бут, плешка, рибица, врат, ребра, а даже и подготвени луканки и суджуци, както и буркани с месо за готвене и мехлем. Прясното месо е на цена от 8 лв. за кг. Свинското се продава изложено на маса остаряла, ръждясала маса, покрита с черен найлон до самия тротоар и на по-малко от метър от пътното платно, а в багажника на паркиран в двора автомобил се обитава складът на нерегламентираните търговци.

Продавачката изяснява пред евентуалните купувачи, че щандът ще е тук всеки ден до Коледа и без срам споделя, че месото е домашно произвеждане. Строгите разпоредбите и условията към търговците, които продават прясно или охладено месо, явно не ловят домашния бизнес. Покрай огромните празнични пазарувания зачестяват сходни практики да се продават артикули и храни освен без документи, само че и в условия, които биха ги създали негодни за консумация и даже рискови за здравето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР