Преди броени дни Nintendo пусна фърмуер 6.2.0 за своята конзола

...
Преди броени дни Nintendo пусна фърмуер 6.2.0 за своята конзола
Коментари Харесай

Хакнаха непробиваемия нов фърмуер на Nintendo Switch за два дни

Преди броени дни Nintendo пусна фърмуер 6.2.0 за своята подпора Switch . Под видимо дребните промени се криеше огромен опит на компанията да запуши ужасяващия пробив в сигурността на системата, който докара до нейното хакване на втората ѝ година. Фърмуер 6.2.0 деактивира всичките три CFW решения за Switch и за миг изглеждаше, че японският деец е направил невъзможното: запушил е софтуерно хардуерен експлойт.
Известни хакери, измежду които SciresM, който сътвори CFW рамката за всички сходни експлойти с Atmosphere, побързаха да заявяват, че този път софтуерните инженери на Nintendo са си свършили добре работата и ще би трябвало да се чака много време преди да забележим новия фърмуер хакнат.

Само дето това очакване продължи няколко дни.

Сега хакерът motezazer се похвали, че е разрушил новия механизъм за генериране на ключове в 6.2.0 и по-късно даже ги е извлякъл дружно благодарение на SciresM.

Новината е много забавна, само че не би трябвало да се избързва. Все още недейте да обновявате до 6.2.0, защото CFW решенията не са актуализирани и не работят. Няма подозрение обаче, че ъпдейтът им няма да се забави.

Успоредно с това пристигна рисковото уведомление, че в мрежата циркулира версия на Super Smash Bros Ultimate, която води до софт брик на конзолата ви при апаратура. Спасението е единствено да имате NAND бекъп отпреди това. Затова както постоянно бъдете деликатни какво и от кое място сваляте или просто си купете играта от магазина, когато тя излезе на 7 декември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР