Преди броени дни Майкъл Блумбърг пожертва 1.8 млрд. долара за

...
Преди броени дни Майкъл Блумбърг пожертва 1.8 млрд. долара за
Коментари Харесай

Дарение за близо 2 млрд. долара

Преди броени дни Майкъл Блумбърг пожертва 1.8 милиарда $ за университета "Джон Хопкинс ". По думите му в този момент образователното заведение ще може да приема перспективни студенти без да дава преимущество на богатите. "Искам да дам същите благоприятни условия, които имах, на генерации надарени студенти без значение от тяхното богатство ", съобщи милиардерът.

Според Блумбърг не си коства някой да бъде признат в лицей единствено поради банковата сметка на фамилията му. Вместо това съвсем всички висши учебни заведения в Америка обръщат внимание на платежоспособността при разглеждането на документите за постъпване. Резултатът е, че претендентите с висок триумф постоянно получават отвод, с цел да има места за потомците на фамилии с високи приходи.

Университетът "Джон Хопкинс " е частно изследователско висше учебно заведение, учредено от американския бизнесмен Джон Хопкинс в Балтимор, щата Мериленд, през 1876-а. Той се подрежда на второ място след Масачузетския софтуерен институт по размер на военни планове в Съединени американски щати.

Пожертвуванието на Блумбърг от 1.8 млрд $ е най-голямото в историята на американските висши образователни заведения. За съпоставяне, през 1999-а фондът на създателя на Microsoft Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда започва плана Gates Millenium Scholars Program за разпределяне на 1 милиарда $ разпределени в продължение на 20 години. Досега това се смяташе за най-значителното подаяние за американските университети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР