Преди броени дни беше пусната в действие соларната централа на

...
Преди броени дни беше пусната в действие соларната централа на
Коментари Харесай

Клиент на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги с новоизградена соларна централа в област Габрово

Преди броени дни беше пусната в деяние слънчевата централа на Топ Клип ООД, дълготраен клиент на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. Съоръжението с име „ Буря 1 " е проектирано за пикова мощ от 28,8 kWp. Състои се от 80 броя монокристални модули - всеки с продуктивност, достигаща 360 Wp, инвертор с номинална мощ 27,6 kW и система за мониторинг, проследяваща в действително време действието му. Панелите са инсталирани на повърхност от 160 кв, м. върху покрива на индустриалната база на Топ Клип, намираща се в с. Буря, Габровска област. Очаква се годишно електроцентралата да създава почти 32 256 kWh, които ще бъдат предоставени за изкупуване от крайния доставчик по избраната от КЕВР преференциална цена.

Стартирала своя бизнес през 2009 година с произвеждане на клипсови ленти, през днешния ден Топ Клип задоволява потребностите на голям брой хлебопроизводители от страната и чужбина, предлагайки всички нужни консумативи за автоматизирани и полуавтоматични хлебопроизводствени линии. За да подсигурява цялостен надзор на качеството, скоростта и адаптивността при доставките на вътрешните и интернационалните пазари, компанията и през днешния ден продължава да залага на личното произвеждане и дистрибуция. А за решението си да довери построяването на ФЕЦ „ Буря 1 " на енергийният снабдител, притежателят Галин Денчев споделя: „ Теми като понижаване на енергоемкостта, рационализация за реализиране на оптималната успеваемост, в това число енергийно самостоятелни здания са извънредно значими за нас като производител. Следя вашите вести и съм впечатлен от размаха, с който ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги осъществя плановете си по енергийна успеваемост. Признавам, че точно удовлетворението на доста ваши клиенти и мои бизнес сътрудници ме убедиха, че инвестиция във ФЕЦ създава рентабилност съвсем като тази от депозити, тъй като с изключение на финансова, носи и изгоди за обществото. След всичко това, да избера вас за строител, не беше по никакъв начин мъчно ", прибавя доволния клиент.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран съветник по енергийна успеваемост за осъществяване на енергийни обследвания на промишлени системи и здания. В рамките на своята стратегия „ Енергийна успеваемост " компанията осъществя планове за реализиране на действителна оптимизация на енергийните разноски при индустриални, търговски и битови консуматори. Чрез своите лични специалисти и в партньорство с одобрени снабдители и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветяване, фотоволтаични съоръжения, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и ръководство на потреблението на електрическа енергия, енергоспестяващи електроуреди, както и разнообразни профилирани услуги и съвещания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР