Преди близо два месеца от организаторите на Уимбълдън беше взето

...
Преди близо два месеца от организаторите на Уимбълдън беше взето
Коментари Харесай

Отлични новини: Виктория Томова влезе директно в основната схема на Уимбълдън!

Преди близо два месеца от уредниците на Уимбълдън беше взето решението да не се позволяват съветски и беларуски състезатели на тазгодишното издание на шампионата. По този метод домакините са решили да поддържат украинския народ, който продължава да страда от съветската военна инвазия в страната, а Беларус до момента показва плътна поддръжка по отношение на държанието на Русия по въпроса.

Това подтикна домакините да глобяват агресорите, изключвайки всякаква опция за агитация от тази част на света. За страдание, то тези ограничения ощетяват редица почтени тенисисти и конкуренцията ще загуби съществено от качеството си.

Все отново можем да намерим и нещо позитивно от този процес на събитията, тъй като Виктория Томова ще попадне непосредствено в главната скица на надпреварата. Вики беше девета запаса към този миг, единствено че цели 12 състезателки ще са лишени от опция да играят в третата " мейджър " конкуренция през сезона и родната ни представителка се изстреля непосредствено към същинския шампионат.

Припомняме ви, че Лондон е щастливо място за първата ни ракета, която точно там е записала до момента единствената си победа в Големия шлем, когато през 2018- та година надигра Тереза Смиткова, след което остави отлични усещания с представянето си против шесткратната шампионка Серина Уилямс, само че въпреки всичко отстъпи в два сета.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР