Преди близо десетилетие милиардерът Питър Тийл основава неправителствената организация Seasteading

...
Преди близо десетилетие милиардерът Питър Тийл основава неправителствената организация Seasteading
Коментари Харесай

Първият изкуствен плаващ град в света ще бъде факт през 2020-а

Преди близо десетилетие милиардерът Питър Тийл основава неправителствената организация Seasteading Institute и стартира да събира финансиране за план за основаването на първия плаващ град в света.

След като нужните средства към този момент са събрани до 2020 година се чака институтът да построи дузина плаващи съединени между тях плаващи острови в водите на Френска Полинезия. Върху тях ще бъдат издигнати жилища, заведения за хранене, офиси, учебни заведения и хотели.

Президентът на организацията Джо Куирк споделя пред Business Insider споделя по какъв начин с неговия екип считат, че планът ще бъде решение за създаване тук-там за живот на фона на покачващото се равнище на Световния океан.

По-рано тази седмица държавното управление на Френска Полинезия утвърди първичните проби на района, където е планувано да се появи първият в света плаващ град.

Според изчисленията там ще могат да живеят към 250 души, като те ще се намират на няколко километра от брега. Те ще могат да го доближават с фериботи.

Първите няколко здания, включващи жилища, заведения, магазини, офиси и учебни заведения ще служат като център, към който ще се развива градът. Електричеството на островите ще идва от конфигурирани върху покривите слънчеви панели. Жителите ще употребяват и рециклирана вода от океана.

Според изчисленията дузина сходни острови ще костват към 60 милиона $.

Как би трябвало да наподобява планът Blue Fronties можете да видите в нашата изложба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР