Преди близо 50 години се заражда нуждата от подлез в

...
Преди близо 50 години се заражда нуждата от подлез в
Коментари Харесай

В Благоевград започва изграждането на подлез, чакан от 50 години

Преди близо 50 години се заражда потребността от подлез в кв. " Грама " в Благоевград. Десетки общински администрации обаче или не разясниха казуса или даваха обещания, че той ще бъде решен. Днес първата стъпка публично е направена.
От администрацията на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов оповестиха, че стартира построяването на подлеза. Официално беше образувана комисия, която да отвори ценовата оферта.
Изпълнението на дейностите по обекта, ще стартира след подписване на контракт с ДЗЗД „ Грамада строй “.
Изграждането на подлеза взема решение главният проблем на един от най-големите благоевградски квартали - всекидневно прeз жп прелез минават доста коли и пешеходци, което основава причина за пътно произшествие.
Прокарването на подлеза под жп линията ще усъвършенства сигурността, само че ще понижи трафика от коли, който се образува, поради честото стартиране и повдигане на бариерата, която обслужва влаковете.
Финансирането на строителството е по план „ Интегриран градски превоз на Благоевград “, по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 ”, предпочитана ос 1 по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година
Жителите на града приветстваха решението и се надяват всичко да завърши в най-скоро време, с цел да може казусът да бъде позволен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР