Преди 9 години Volkswagen подкоси краката на публиката на фестивала

...
Преди 9 години Volkswagen подкоси краката на публиката на фестивала
Коментари Харесай

Някой да търси 12-цилиндров Golf "двойка"?

Преди 9 години Volkswagen подкоси краката на публиката на фестивала в австрийския град Вьортерзее с Golf, какъвто светът едва ли ще види в миналото. Чудовищният GTI W12-650 с мотор от Bentley Continental GT с 650 коня обаче страдаше от най-малко два непреодолими минуса.

Макар да бе изцяло функционален, той си остана първообраз, а даже да беше пуснат в серийно произвеждане, едва ли щеше да бъде по джоба на 99.99% от феновете на модела.

Тази въпиеща неправда обаче очевидно е амбицирала незнайния основател на творението от фотосите, който не е жалил време, средства и старания да осъществя концепцията за "Свръхголф ". По разбираеми аргументи мащабите на плана са по-скромни.

12-цилиндровият W-образен мотор на бялата "двойка " не се намира на мястото на задната седалка, а под предния похлупак. Взет е от Volkswagen Phaeton, а не от Bentley, и развива по-скромните 420 к.с. и 550 Нм. Външното оформление също свидетелства за любителския темперамент на плана.

Френският уебсайт, в който е поместена обявата за продажба на автомобила, не дава доста детайлности, като се изключи че ходовата част и силовото предаване са от Phaeton, а шасито е подсилено. За сметка на това наддаването за 12-цилиндровата "двойка " започва от смехотворните €10.

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР