Преди 9 години край Ямбол се разигра една от най-жестоките

...
Преди 9 години край Ямбол се разигра една от най-жестоките
Коментари Харесай

Автобус прегази 18 празнуващи на Бакаджика за Спасовден

Преди 9 години край Ямбол се разигра една от най-жестоките нещастия измежду пътнотранспортните катастрофи в България. На 28 май 2009 година остарял рейс „ Чавдар “, пренасящ пенсионери, се вряза в група пешеходци, тръгнали към местността Бакаджика за обичайния събор на тракийските сдружения за Спасовден. При случая починаха 18 души.

Същия ден водачът Господин Господинов карал възрастни от Дом за остарели хора към храм за годишното честване на Спасовден. Изпуснал обаче ръководството и 20-годишният автобус нагазил измежду пешеходците.

Повечето от жертвите бяха премазани на пътя. Последният погубен беше открит настрана от главната група починали. Още 15 души бяха ранени при злополуката. От направената кръвната проба на водача стана ясно, че той е седнал зад кормилото с 0,29 промила алкохол в кръвта.

Три години по-късно лидерът Господин Господинов и притежателят на компанията транспортьор Слав Славов бяха наказани на по 10 години затвор. Шофьорът умря зад решетките, до момента в който излежаваше присъдата си, а Славов съумя да се укрие и остана в неопределеност цели 6 години. Той беше разгласен за търсене, като имаше съмнения, че е духнал в чужбина.

Славов беше арестуван от органите на реда още веднъж едвам през януари тази година, откакто беше хванат да се крие в Северна България. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР