„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на

...
„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на
Коментари Харесай

Румен Радев на Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето

„ Преди 85 години националната благодарност израсна във величествения Паметник на свободата. Неуморен и непокорим, бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като пазач на свободна България. Като знак на държавността и духа, сплотяващ българите от всички краища на родните земи”.

Това сподели президентът Румен Радев в тържественото си слово във връзка честванията на 142 година от Шипченската епопея.



„ Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „ на клеветата счупен бе зъбът”. Че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посягане от непознати и свои. Да се надигнем против цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и заслужен живот”, сподели президентът.
Честваме 142 години от Шипченската епопея (ВИДЕО) Стотици се събират на именития връх под Паметника на свободата на Шипка
„ Ще израстват нови генерации, само че споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее. Ще минават годините, само че този монумент няма да запустее, тъй като в неговата основа са положени тела, а не обещания. Защото са вградени кости, а не празнословия. Вечна памет на героите, да живее България!”, сподели президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР