Преди 8 години един щастлив, пълноценен и изпълнен с много

...
Преди 8 години един щастлив, пълноценен и изпълнен с много
Коментари Харесай

Изоставената съпруга на Ангел Найденов: Най-трудно беше да простя на Мая (Снимки)

Преди 8 години един благополучен, пълностоен и изпълнен с доста обич живот приключва с тежка драма. Едно семейство, минало през бурните пристрастености на студентската младост, сватбата, раждането на дете и блестящата политическа кариера на брачна половинка, е унищожено.

Само дни откакто Ангел Найденов и доктор Нина Найденова, претърпели цели 38 години дружно в любов и съгласие, отпразнуват сватбата на своята щерка, щастието си отива от вкъщи им поради похищението на една жена – Мая Манолова. А целият умишлен живот на една вярна брачна половинка, майка и уважавана лекарка – доктор Найденова, рухва.

Но началото след края, провокиран от дамата, която през днешния ден тръби, че желае да прави положително на хората и единствената ѝ грижа са те, е грубо.

„ Бях съкрушена! Почувствах се огорчена и засегната. Човек по-долу от дъното не може да стигне. Вярно е, че го претърпях извънредно тежко “, признава след раздялата с обичания си мъж доктор Найденова през 2011 година в изявление в „ България Днес “.

Нина и Ангел сядат на един чин на 15 години. Женят се на 20. Толкова се обичат, че даже се обличат еднообразно и си поставят знаци, които да демонстрират на всички, че те си принадлежат.

„ C Aнгeл cмe зaeднo oт дeцa, ceдяxмe нa eдин чин в yчилищe. Toй бeшe и cи ocтaнa мoятa любoв, мoят чoвeĸ “, не крие лекарката, останала вярна на фамилията си и до през днешния ден.

Тя го следва 38 години на всички места – във Варна, където се реалокира да учи, когато Ангел е студент във военноморското училище; в Димитровград, където стартира политическата му кариера на кмет и регионален шеф, а тя стои компактно зад него към този момент като доктор, натрупал уважението и признанието на пациентите и съгражданите си. Подкрепя го и за кариерата му на народен представител.

„ Живеех от петък до петък. Очаквах този петък, когато той се прибираше в Димитровград. Всеки път, когато го изпращах, сърцето ми се късаше. Колкото повече години минаваха, толкоз повече се привързвах към него “.

И даже и през разум не ѝ минава, че нейният лоялен брачен партньор ще ѝ бъде лишен.

„ Колкото и смешно да звучи, огромната ми фантазия беше да остарея с него. Не по този начин, по три дни в седмицата. Хората се плашат от старостта, само че желаех да се пенсионирам, с цел да мога всяка заран да се разсънвам до него ”, откровена е след раздялата Найденова.

В началото тя даже не може да повярва, че нещо може да унищожи хармоничния им живот. Самият Ангел не е давал мотив за такива подозрения на своята обичана: „ He знaм ĸaĸвo мy нaпpaви тaзи жeнa Maя Maнoлoвa, чe ce peши дa paзбиe ceмeйcтвoтo cи, щacтиeтo нa дъщepя cи и тoвa нa мaйĸa cи зapaди нeя “.

Най-болезнена за нея е грозната презастраховка на Манолова, завъртяла полова връзка с Найденов. Тя разкрива аферата им и абсурдът става необратим.

„ Жената, която в този момент е със брачна половинка ми, госпожа Мая Манолова, първа сподели неща, които човешката нравственос и морал изискват да не се споделят обществено. Разкри връзката си с него, без нещата дефинитивно да са завършили. Най-много ме заболя, че не са били задоволително дискретни. По всичко проличава, че не е било чак такава загадка, както настояват “, разрушена е от лъжата преди 8 години доктор Найденова.

Нататък е единствено болежка. И вик: „ Не имах вяра, че може да аргументи такава болежка на хората, които толкоз доста го обичат – аз, щерка ми, шурей ми, майка му. Никога не бих изпитала неприятни усеща към Ангел, аз го обичам. Знам, че ще се разсъни от този сън. И аз ще очаквам. За мен по Божи закон той е моят мъж “.

Майката на Ангел Найденов така и не приема увлечението му, стигнало до брак. Дъщеря му, която към този момент е майка на две деца, е дискретна – по този начин както са я възпитали родителите ѝ и както през днешния ден възпитава внуците си доктор Нина Найденова.

Днешната жена до Ангел Найденов – Мая Манолова, се отхвърли от всичко, което съставлява – от хората, които са ѝ помогнали, през длъжностите, които е заемала, до партията, с помощта на която е в днешната си позиция.

А доктор Нина Найденова не се е отрекла от нищо и не е трансформирала нищо – нито града, в който е претърпяла своите най-щастливи 38 години. Нито мястото, на което е изпила страшната горчилка на последните 8 години. Нито благородната си специалност, нито работата си. Не е изгубила нито ведрия си и радушен манталитет, нито любовта си.

Д-р Нина Найденова: Не бих приела Ангел назад

Д-р Нина Найденова, някогашната брачна половинка на Ангел Найденов, проговори пред организация ПИК. Намерихме я в Димитровград на работното ѝ място като персонален доктор в локалната болница, където тя остана близо два часа след приключването на работното си време, с цел да довърши работата си.
Разговаряхме незабавно откакто излезе и се качи в колата си.

Ива Николова

– Г-жо Найденова, успяхте ли да преодолеете раздялата с мъжа ви Ангел Найденов?

– Абсолютно. В доста положителни взаимоотношения сме.

– Бихте ли го приели, в случай че се върне?

– Засега нямам сходни планове.

– Човек прегаря…

– Първо прегаря, второ – той си има брачна половинка сега. Това, което ме радва, е, че тя се държи доста добре с децата ни. За това най-малко мога да я почитам.Много години минаха… Много. Това са остарели работи.

– Е, по какъв начин остарели. Това е цялостен един живот! Такава красива връзка!

– Красива връзка, само че завършва.

– Да ви кажа, този кариеризъм на Манолова малко стресира – почтена съм до мъка.

– Аз считам, че тя е работлива.

– Ще се радвате ли, в случай че завоюва кметските избори в София?

– Не мога да ви кажа, само че я почитам поради това, което прави. Следя изявленията в медиите, аз нямам различен достъп, нито пребивавам в София. Може добре да работят и нейните пиари. Но аз я почитам за това.

– Аз ще ви кажа вас защо почитам. Въпреки че брачният партньор ви е бил народен представител, и то прославен, бил е и министър, вие останахте лекарка тук и не мръднахте от Димитровград.

– Не мръднах, тъй като Ангел заявяваше, че не желае да живеем в София. Много пъти сме го коментирали, това не е единствено мой избор. Бих се преместила, в случай че беше споделил, че желае да се прехвърлим там. Аз не мога ту тук да работя, ту в София и след това отново да диря пациенти в Димитровград. Тук съм си построила доверие.

– Вие сте ужасно уважавана в града.

– Надявам се, че е по този начин.

– Ако Ангел Найденов реши да почука назад, да каже: „ Скъпа, скърбя ”? „ Стара обич наслойка не хваща ”, споделят хората…

– Ние се виждаме, чуваме се, пишем си, приказваме и за децата. Какво значи да почука, знам ли… Не знам. Оставям в ръцете на Господ той да взема решение, което е най-хубаво за нас.

– Простихте ли?

– Много от дълго време простих. Човек, който обича, прости.

– Вие го обичате още?

– Не знам, не съм наясно в действителност. Ако бях толкоз сигурна, щях да кажа еднопосочно, че даже и да се върне, бих го приела. Сега към този момент не знам.

– Трудно ли преживяхте това, което се случи?

– Беше доста мъчно. Трудното беше да простя на Мая… Но ѝ простих.

– Бог ли ви оказа помощ за това?

– Бог ми оказа помощ. Благодаря на Бог.

– А детето ви, имате прелестна щерка?

– Дъщеря ми е спокойна. С татко си се виждат. Внуците ми ги посещават. В тази посока няма нищо, което да ме тормози.

– Такова достойнство от ваша страна. Може би тъй като сте лекарка, лекарят има друга душевност…

– Не е това. Духът ми е свободен, Ива.

– Пожелавам ви благополучие, което заслужавате.

– Дай боже. Аз имам своето персонално благополучие с децата и внуците (Адриан и Кристиан са близнаци – б. р.).

– Колко са огромни внуците?

– На 3 годинки, прелестни, работливи и послушни. Те предходната седмица си потеглиха от мен за София.

– Там ли живеят?

– Да. Но от април ги гледах аз тук. Така е, „ баба Нини ”. Те са толкоз послушни, към този момент оказват помощ. Отглеждането им не съставлява някаква трудност.

– Вие сте доста контактен човек, отворен, добродушен.

– Естествено, че съм отворена. Към всеки, който не е злоумишлен към мен. Но и на хората, които ми пакостят, също им прощавам. Оставям всичко в ръцете на Господ.

Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР