Преди 76 години България успява да изпише със златни букви

...
Преди 76 години България успява да изпише със златни букви
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Свидетели на крайна война на популизъм и реторикав Европа

Преди 76 години България съумява да изпише със златни букви спасяването на над 76 000 евреи. В момента сме очевидци на последна война на популизъм и изразителност, които заплашват демократичните полезности. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев във връзка Международния ден в памет на жертвите от холокоста, съобщи БГНЕС. 

Историята има навика да повтаря събития. Ние като наследници сме нагърбени с отговорността да не допуснем още веднъж сходни режими като фашизма, националсоциализма, комунизма, означи в изявлението си Георгиев. Правителството е ангажирано да пресича всевъзможни вандалски актове в зародиш като издраскани монументи, изпочупени стъкла, като случая със Софийската синагога преди седмица, свастики, изрази и послания, които насаждат езика на омразата. 

Преди месец от Руската федерация още веднъж излязоха със мнение, че страната ни би трябвало да вземе по-строги ограничения против поругаването на паметника на Съветската войска. Георг Георгиев съобщи, че България постоянно е чистела паметника и е реагирала навреме след всяко надраскване на монумента в София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР