Преди 5 години за първи път приех строя на гвардията.

...
Преди 5 години за първи път приех строя на гвардията.
Коментари Харесай

Радев: Първият мандат мина в изтощителна борба, в идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя

" Преди 5 години за първи път одобрих строя на армията. Помня лицата на доста от вас, очите на хората, които бяха пристигнали в мразовиятия януари, с цел да поддържат първите стъпки на вярата за нова България. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна битка, само че вие подновихте пакта на доверие, от който черпим сили. Пет години посветихме на борбата за правда и народна власт. Призовавах и работех за единство, укоряваха ме, че разлъчвам. Но гласовете ви недвусмислено демонстрираха, че обществото ни желае и би трябвало да се раздели с част от наследеното минало ", по този начин стартира словото на президента Румен Радев по време на церемонията за встъпване в служба.

" Победихме с общи старания, извадихме обществото от апатията, върнахме на хората честните избори, а на Народното събрание опцията да реформира отхвърления управнически модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Днес знаем към кои правила градим единството си - тези за правда, правдивост и просветенност, за същинско европейско развиване на Бъглария ", сподели още той.

Радев даде обещание: " В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя , ще издържам суверинитета, законността и справедливостта, тъй като това е нашата дълготрайна и неотменна задача. Политическата смяна е единствено първа крачка. Чакат ни още доста тествания и се надявам цялото ни политическо потомство да го осъзнава. Хората потвърдиха пътя, а от нас се желае да го поставим. А когато мислим, че ни е най-трудно, дано не забравяме, че не са доста държавеите, съхранили своето име, религия и език. Ако през днешния ден България е стред тях, то е тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово ", съобщи Радев.

" Убеден съм, че можем да реализираме задачите си, единствено в случай че обществото ни остане единно във волята си за действителна смяна. Вярвам, че хилядолетната страна на духа, е жива в България и тя ще въодушевява и чертае пътя ни напред. В началото на изтеклия мандат заявих, че за мен не е значимо какъв брой време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда. Това разбиране ме мотивираше и в най-трудните моменти - да не върша компромис с правилата си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички български жители - без значение от партийната принадлежност, етнос и вяра. Ще утсотявам правата, ползите и достолепието на своя народ. Вярвам, че дружно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и съвременна страна. Да живее България! ", заключи президентът.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР