Преди 5 дни в училище в американския град Санта Фе

...
Преди 5 дни в училище в американския град Санта Фе
Коментари Харесай

ABC News: Досега през 2018 г. американските училища понесли повече загуби от армията

Преди 5 дни в учебно заведение в американския град Санта Фе са убити 10 възпитаници. Това е деветият разстрел на деца в учебно заведение. Така жертвите в американските учебни заведения от началото на годината надминават жертвите в армията. По мотив трагичния случай телевизия ABC News взела изявление от вицегубернатора на Тексас Ден Петрик. БЛИЦ с незначителни съкращения предава текста „ Texas official on school shooting: 'We cannot...say it's the gun - it's us as a nation'”.

" Трябва ли нещо да ни удивява в тази страна? Ние обезценихме живота – аборти, раздробяване на фамилии, принуждение във филми и във видеоигри, които се продават по-добре от филми и музика.

Психолозите и психиатрите ще кажат, че у нашите възпитаници се притъпи чувствителността към насилието. Възможно е след многочасовото гледане на подиуми на принуждение във видеоигрите те са изгубили способността да съпреживяват с жертвите. Според психиатрите и психолозите 97% от подрастващите играят видеоигри, а 85% от тях съдържат подиуми на принуждение. Не се ли притъпи чувствителността към насилието у нас, у нашите деца.

Нашите учебни заведения не са сложни цели. След 11 септември свършихме добра работа по отбрана на държавните институции и летищата. Но не направихме нищо нашите учебни заведения да станат по-малко уязвими. Още се води полемика дали да въоръжим учителите. Аз смятам, че би трябвало. С мен са съгласни родители и възпитаници, с които разговарях в петък.

Повтарям: ние би трябвало да изучим нашата просвета на насилието. Толкова доста принуждение в нашето общество, в Фейсбук и Twitter. Агресия от възрастни към възрастни, от деца към деца. Ние би трябвало да погледнем в себе си. Работата не е в оръжието, работата е в нас.

Може ли да се наложи надзор над оръжието? Считам, че той би трябвало да се наложи от вкъщи. Всеки притежател би трябвало да носи отговорност за своето оръжие. Този младеж, който стреля, по някакъв метод е взел оръжието от вкъщи на родителите си. Оръжието би трябвало да се пази под ключ. В Тексас закон не разрешава допускането на деца до заредено оръжие.

Ние в Тексас ще разгадаем на учителите да носят оръжие. Ще оставим това да го прегледат учителите, родителите, учебните препоръки и инспекторите.

Това учебно заведение получи премия като най-безопасно измежду 186 учебни окръга. Най-безопасното! За броени минути пристигнали двама въоръжени охранители и един патрул. Ние обаче би трябвало да въоръжим и учителите, особено готови за битка с въоръжени убийци на учебна територия. "

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР