Преди 46 години на този ден е един от големите

...
Преди 46 години на този ден е един от големите
Коментари Харесай

Христо Бонев вкарва 2 и изкарва червен картон на Джордж...

Преди 46 години на този ден е един от огромните мачове на националния ни тим. Държавният ни отбор с капитан Христо Бонев, посреща Северна Ирландия. Гостите са водени от безспорният футболист №1 в света за това време Джордж Бест, който свети с екипа на Манчестър Юнайтед. Двубоят е от изключителна значимост за класиране на Световните финали във Федерална Република Германия.
По време на самата среща нашите безусловно смазват гостите, чиито звезди блестят в елита на Англия. Зума прави за смях ирландските бранители. Той повежда с гол от дузпа, а по-късно Божил Колев от фаул повишава на 2:0.
Към края на мача Зума издебва Бест в наказателното поле на гостите. Никой не ги гледа, защото топката към този момент е трансферирана към центъра. Великият пловдивчанин издебва момента, когато рефера не гледа към ирландския пеналт и шлаяпва Бест по задните елементи.
Петият от „ Бийтълс ”, както назовават Бест, плясва Бонев, който се с известна доза артистизъм се свлича на земята, с цел да изкара изпъждане на именития си съперник. Разбрал-недоразбрал какво тъкмо е станало, съдията Герхард Шуленбург свири дузпа за България (нарушението е в пеналта) и гони Джордж Бест. Самият Бонев е прецизен при осъществяването на наказателния удар във вратата на популярния Пат Дженингс, а България бие с 3:0. „ Не си припомням какво тъкмо се случи, май ме дръпна за фланелката и нервите ми не устояха ”, крие по-късно истината любимецът на дамите Бест.
" На идната си среща с Джордж си стиснахме ръцете. Смяхме се доста. Той беше неповторим гений и популярен футболист. Жалко, че пороците го погубиха. Запазих единствено хубави мемоари за него. Беше златно момче. Няма към този момент такива актьори във футбола ", споделя Зума.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР