Преди 46 години Карл XVI Густав стана крал на Швеция,

...
Преди 46 години Карл XVI Густав стана крал на Швеция,
Коментари Харесай

Крал Карл XVI Густав, който съкрати петима от своите наследници

Преди 46 години Карл XVI Густав стана крал на Швеция, тъй като беше единственото момче в фамилията на своите родители. Въпреки че беше най-малкото дете във семейството, такива бяха разпоредбите тогава.

През 1980 година обаче беше въведена смяна във връзка с правата на принцесите да се качват на престола. Според новите правила, на престола се качва най-голямото дете на краля, без значение от пола му. Затова и дъщерята на Карл XVI Густав - Виктория Шведска, ще стане първата жена, възползвала се от смяната при заместничество на короната.

Карл XVI Густав обаче реши, че е време за нова смяна в кралския етикет и " уволни " петима свои наследници, като ги извади от кралския двор.

Единствените представители на короната по време на публични събития остават децата на Виктория Шведска и принц Даниел - 7-годишната принцеса Естел и 3-годишният принц Оскар.

Останалите внуци на краля на Швеция - принц Александър, принц Габриел, принцеса Леонора, принц Николас и принцеса Адриен към този момент нямат публични кралски отговорности. Те резервират единствено купите си на графове и графини.

Какво друго можем да кажем за шведите, като се изключи че са безпределно прагматични във всяко едно отношение. И че Карл XVI Густав ни е към този момент любим. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР