Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година

...
Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година
Коментари Харесай

Борисов: Брутният вътрешен продукт за 2019-а ще надмине 120 милиарда лева

”Преди 4-5 години Брутният вътрешен продукт беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лв.. Добре е, когато има такива вложения, които оставят добавена стойност в България ”, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия, на церемонията по разкриване на индустриален цех за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив.
„ Благодаря на българските служащи, инженери и програмисти, че със своята добра работа и подготовка довеждат такива вложители “, сподели още министър председателят, като подчертава върху построените индустриални зони в България, които се запълват извънредно бързо.

„ Когато сте идвали насам, сте видели какъв брой доста фабрики се строят. За мен е значимо, че общината и страната са обезпечили всички условия. Това са работни места, това е Брутният вътрешен продукт “. Според премиера, висококвалифицирани български фрагменти стартират да се завръщат от чужбина. Борисов означи също построяването на инфраструктурата у нас, като особено подчертава върху пътищата Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширението на околовръстното на Пловдив.

„ При този голям напредък на града и забележим стопански напредък, не може пловдивското летище да остане настрана. Мисля, че Балканите имат потребност от огромен хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят артикули. Може в един миг да се окаже, че със аероплан по-евтино ще се доставят артикули, в сравнение с с тировете, в случай че се създадат групажи. Работим по тази тематика “, заяви министър председателят.

„ Одело България “ ЕООД е компания, която създава осветяване за автомобилната промишленост и е част от турския холдинг „ Байрактарлар “. Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се чака до 2023 година да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната компанията получава Сертификат за Инвеститор клас А от Министерство на стопанската система.

„ Одело България “ ЕООД неотдавна откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната промишленост. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани действия: дизайн и произвеждане на автомобилни светлини.

Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро вложения, направени през последните 7 години. В тях работят 4 000 чиновници, а оборотът за 2018 година е 383 милиона евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР