Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година

...
Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година
Коментари Харесай

Премиерът не пропусна откриването на завод за автомобилни светлини край Пловдив

Преди 4-5 години Брутният вътрешен продукт беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лв.. Добре е, когато има такива вложения, които оставят добавена стойност в България. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по разкриване на индустриален цех за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив, представен от държавната пресслужба.

„ Благодаря на българските служащи, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и подготовка довеждат такива вложители “, сподели още министър председателят Борисов. Той подчертава върху построените индустриални зони в България, които се запълват извънредно бързо.

„ Когато сте идвали насам, сте видели какъв брой доста фабрики се строят “, означи министър-председателят Борисов и добави: „ За мен е значимо, че общината и страната са обезпечили всички условия. Това са работни места, това е Брутният вътрешен продукт “. Според премиера е от голяма важност, че висококвалифицирани български фрагменти стартират да се завръщат от чужбина. Борисов означи също построяването на инфраструктурата у нас, като особено подчертава върху пътя Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширението на околовръстното на град Пловдив. „ При този голям напредък на града и забележим стопански напредък, не може пловдивското летище да остане в страни. Мисля, че Балканите имат потребност от огромен хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят артикули. Може в един миг да се окаже, че със аероплан по-евтино ще се доставят артикули, в сравнение с с тировете, в случай че се създадат групажи. Работим по тази тематика “, сподели още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР