Преди 2 века в Чикаго Хърман Уебстър Мъджет, известен с

...
Преди 2 века в Чикаго Хърман Уебстър Мъджет, известен с
Коментари Харесай

Зловещият хотел на доктор Холмс

Преди 2 века в Чикаго Хърман Уебстър Мъджет, прочут с името лекар Хенри Хауърд Холмс, взема решение да построи хотел, в който залага редица злокобни клопки на своите жертви – гостите на хотела.

Хенри Хауърд Холмс, чието име постоянно е изписвано с буквите XXX, е първият сериен палач в историята на Съединени американски щати. Преди да бъде хванат обаче, той бил считан за честен и почитан човек, защото имал съществено финансово положение и с изключение на хотел, имал и дрогерия.

Комплексът на лекар Холмс можел да впечатли всеки американец през 80-те години на XIX век, с изключение на с внушителните си размери и с нетипичният си за времето дизайн.

Но зад тази фасада пред обществото лекар Холмс криел загадка, която ще ужаси всеки естествен човек. В продължение на години в триетажния си хотел той убивал по изключително нечовечен метод хората, които му платили, с цел да пренощуват в стаите.

Зловещият хотел не е издигнат от един човек. Докато планът се изпълнявал, Холмс няколко пъти сменял архитекти и строители, тъй че той бил единственият, който знаел по какъв начин наподобява постройката от вътрешната страна.

Маниакалният лекар разполагал с няколко шумоизолиращи стаи, скрити стълбища и порти, секрети пространства, цялостни с газ, стая за дисекции и крематориум, в който били хвърляни някои от телата на жертвите.

 Убиец

Но най-страховитата стая била т.нар лаборатория, която била цялостна с уреди за изтезания и хирургически апарати, довели до гибелта на стотици хора по неописуемо безсърдечен метод.

Чрез тайните коридори лекар Холмс можел да се движи неусетно в своя хотел и да влиза в стаите на жертвите си без да притегля ненужно внимание.

Когато е оголен, нарушителят признава за 27 убийства, само че повече експерти, работели по случая тогава, считат, че убитите от него хора са към 200, като 50 от тях са дами.

След края на правосъдния развой Хенри Хауърд Холмс е наказан на гибел посредством обесване. Присъдата е изпълнена във Филаделфия.

Разкриването на злокобните закононарушения става по чудноват метод. Един от чиновниците в хотела – Пат Куинлан, оповестява пред полицейски чиновник, че шефът му не разрешава да се чистят горните етажи. Започва следствие, като на неразрешените етажи са открити десетки разлагащи се трупове.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР