Преди 2 месеца ви разказахме за ученици от Софийската математическа

...
Преди 2 месеца ви разказахме за ученици от Софийската математическа
Коментари Харесай

Младежи спечелиха състезание с платформа за намиране на стаж

Преди 2 месеца ви разказахме за възпитаници от Софийската математическа гимназия, които са основали стажантска платформа за намиране на работен стаж в бизнеса. С плана си младежите завоюваха съревнование, което им обезпечи образование в Словения през юни. В средата на септември още веднъж там ще показват страната ни на съревнование по предприемачество

След 9 месеца сериозен труд приложението към този момент е изцяло готово. Журито го харесва и по този начин учениците печелят надпреварата.
Светлана Савова, началник на плана " Тийноватор " & Всеки вложител гледа дали тази концепция е действително действителен проблем, дали елементарно може да ескалира в печеливш бизнес, кой има потребност от нея, какъв брой бързо би могла да обхване по-голям кръг от хора.
И не на последно място дали това е концепция, която е използвана единствено в България или има бъдеще и в чужбина.

Алекс Цветанов: За мен е безусловно задоволително да знам, че учениците, българските възпитаници са проумeли, че в България има бъдеще. В разнообразни компании от разнообразни браншове, в разнообразни отдели на тези компании, надлежно свързани с разнообразни предмети, в които те имат интерес.
Освен успеха в надпреварата, премия за целия тим е и опцията да оказват помощ на възпитаници и студенти да се развиват в България. А броят на компаниите, които са показали интерес към приложението, към този момент се усилва.

Надежда Цачева, основател на приложението& Всички възкликваха: Да, това в действителност е проблем, по какъв начин можем да помогнем и за нас това беше голямо наслаждение да забележим това отношение към нас.
След успеха в надпреварата у нас учениците ще заминат на едноседмично образование в Словения. Там ще работят с хора от бизнес средата и ще получат препоръки по какъв начин да създадат сполучлив бизнес и да извличат изгоди от него.

Светлана Савова, началник на плана " Тийноватор " & Ще работят и хора от програмата там, които към този момент имат опит над 10 години да вършат това, което ние занапред започваме да вършим, с цел да може да им оказват помощ да се приготвят по-добре за интернационалното съревнование.
Състезанието по предприемачество в Словения ще бъде на 9-ти септември. Победителят в него ще завоюва стипендия за " Уотсън Юнивърсити " в Колорадо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР