Преди 2 години в банката се разгоря масивен скандал след

...
Преди 2 години в банката се разгоря масивен скандал след
Коментари Харесай

Wells Fargo ще съкрати персонала с до 10%

Преди 2 години в банката се разгоря солиден скандал откакто стана ясно, че чиновници на Wells Fargo бяха създавали милиони подправени роботизирани сметки на същестуващи клиенти без тяхното познание или единодушие.

Още по тематиката
Големите американски банки разчитат на ниски налози, с цел да усилят облагите си

JPMorgan, Wells Fargo и Citi ще показват докладите си за миналото тримесечие в петък
11 юли 2018
Morgan Stanley регистрира рекордна облага за първото тримесечие

Финансовите резултати на банката затвърждават изцяло положителното показване на бранша
22 апр 2018
Американските банки 10 години след началото на рецесията

Инвеститорите са по-позитивно настроени за бранша, макар че той може би към този момент е осъществил най-големите си облаги
18 мар 2018
Банките в Съединени американски щати с огромни облаги, само че инвеститорският интерес към тях понижава

JPMorgan означи рекордна тримесечна облага, само че акциите в бранша означиха спад
17 юли 2017 Четвъртата най-голяма банка в Съединени американски щати - Wells Fargo, разгласи, че ще понижи броя на чиновниците си в идващите 3 години с 5-10%. За банката сега работят 265 хиляди души, което значи редуциране и стесняване на работната ръка с сред 13 хиляди и 26.5 хиляди души, написа Financial Times. Новата цел на банката е част от по-обширната й тактика за повишение на успеваемостта и облагите откакто усещанията за банката продължително пострадаха от скандал 2 години по-рано.

Съкращение на чиновници и цели клонове

Тим Слоун, изпълнителният шеф на Wells Fargo, съобщи, че банката ще редуцира броя на чиновниците с до 10% в идващите 3 години. През май тази година, основният финансов шеф разгласи проекти за стесняване на разноските с 3.5 милиарда $ сред 2018 и 2020 година Тези за труд са най-високите на банката, тъй че идните съкращения не изненадаха вложителите. Акциите на Wells Fargo се търгуваха с 0.6% нагоре при затварянето на пазарите в четвъртък.

Използването на цифрови банкови услуги от от ден на ден консуматори обезсмисля работата на доста от чиновниците в обичайното банкиране. От Wells Fargo дадоха обещание, че в околните няколко години ще бъдат затворени до 800 физически клона на банката заради цифровата гражданска война в персоналното банкиране. Изпълнителният шеф също означи, че съкращенията може да се осъществят, като банката понижи броя на отворените позиции, до момента в който оставя чиновниците органично да напущат банката като част от кариерното си развиване.

Милиони подправени робо-сметки

Орязването на разноските може и да бъде сполучливо въз основата на съкратените чиновници, само че не е ясно до какъв брой може да възвърне репутацията на Wells Fargo Co.

Преди 2 години в банката се разгоря солиден скандал, откакто стана ясно, че чиновници на Wells Fargo бяха създавали милиони подправени роботизирани сметки на същестуващи клиенти, с цел да срещат нападателните цели за продажби наложени от управлението на банката. Злоупотребата с доверието на потребителите унищожи публичните усещания за Wells Fargo и накара Федералния запас на Съединени американски щати да наложи таван на активите на банката, до момента в който ръководството й не се усъвършенства.

Видимо закъснение

Въпреки солидна рекламна акция във вестниците по-рано тази година, банката продължава да губи клиенти и да редуцира отдели. През август бяха съкратени 638 души от ипотечното й отделение. В последното тримесечие чистият лихвен приход на банката е повишен единствено с 1% по отношение на 6% при Bank of America Meryll Lynch и 9% за JPMorgan Chase. Акциите на Wells Fargo са паднали с 8% от началото на годината, до момента в който растежът на банковия показател в S&P 500 е бил 5%.

На Wells Fargo се постанова да афишира съкращения и да се бори за доверието на хората в миг, в който основните й съперници са в интервал на непоклатимост и напредък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР