Преди 2 години животът на Мариана Векилска се преобърна рязко

...
Преди 2 години животът на Мариана Векилска се преобърна рязко
Коментари Харесай

Векилска за бившия: Винаги ще го обичам

Преди 2 години животът на Мариана Векилска се прекатурна внезапно и тя стартира нов стадий на всички равнища. През пролетта журналистката напусна Би Ти Ви и отпътува за Брюксел. Преди това се разведе с дългогодишния си брачен партньор и сътрудник Симеон Колев, а с изключение на тази разлъка тя претърпява и най-трудния си персонален миг – боледуването и гибелта на своята майка Цвета. След всички катаклизми в персоналния си и професионален живот, Векилска се е подложила на цялостна смяна. 45-годишната журналистка очевидно е употребила разкрасителни и подмладяващи процедури, с цел да заличи следите на времето върху лицето си.

„ Желанието ми за смяна назрява в мен от доста години. Винаги съм се чувствала извънредно уютно в Би Ти Ви. Убедена съм, че смяната е развиване, застоят влачи надолу. И по тази причина аз правех вътрешни промени. Постепенно започнах да чувствам, че рутината ме завладява, че нямам предизвикателство, че нямам неспокойствие, което е пагубно, без значение с какво се занимаваш”, изясни Векилска.



В продължение на една година двете със сестра й Десислава се борели за живота на майка им. Двете били съвсем непрекъснато до нея и търсели разнообразни разновидности за лекуването й. Битката с заболяването и тичането по лечебни заведения сплотила Мариана и сестра й още повече. Грижите за майка им съвпаднали с боледуване и на баба им, а тежестта паднала най-много на плещите на някогашната водеща. Уви, в средата на февруари 2017 година родителката им издъхнала, а сломената Векилска два дни не бе на екран. Личната й покруса съвпаднала и с раздялата й със брачна половинка й, журналистът от „ БГ Радио” Симеон Колев. След бурна и буйна любовна история, от която се роди синът им Момчил, плъзнаха клюки, че Симеон почнал редовно да кръшка на жена си и бракът им се разпаднал.

Преди няколко месеца ориста нанесла още един удар на Векилска. Баба й, която й пособия в развъждането на щерка й Габриела, също умряла единствено ден след рождения ден на своята внучка. „ Баба и дядо ми бяха още едни родители. Всъщност, преди няма и година аз изгубих още една майка. Дядо ми умря по-отдавна. Загубих и двете си майки, двата стълба в моя живот. Плачех всеки ден. Мислех си, че ей по този начин, ще се наплача и цялата болежка ще отшуми и цялата болежка ще заздравее. Някъде в мен сълзите ми са неизплакани към момента... Може би това ме направи по-сурова и по-емоционална. Тази болежка е заключена някъде вътре в мен с девет катинара и копае, и рови... Не може да излезе и да се отпуши и това ме тревожи, тъй като се запитвам по този начин ли ще бъде до края? Чувствам се доста самотна в този момент, тъй като родителите ти дават протекция и поддръжка. Никой не те обича по този начин безрезервно и всеопрощаващо, както те. Каквито и нелепости да съм правила, в това число и това, че зарязах мъжа си в Пловдив и се прибрах бременна в третия месец на 20 години. Казах на майка ми и татко ми: „ Ами, това е!” и те ме поддържаха. Каквото и да съм правила, постоянно са ме подкрепяли. Това е най-големия урок, който са ми дали моите родители”, споделя Векилска.

Тя обаче е безапелационна, че към момента обича някогашния си мъж Симеон Колев. „ Винаги ще го обичам поради всеотдайността, искреността, поради това, че е подобен родител и на двете ми деца, само че не мисля, че има път обратно. Човек има правото да търси своето щастие”, призна Мариана.

Неотдавна някогашният й брачен партньор №2 изля душата си пред женско списание, в което съобщи, че от 3-4 години е уединен татко и претърпява най-големите турбуленции в живота си. Той искрено призна какъв брой му е мъчно да бъде уединен родител. Векилска го изоставила и му оставила 14-годишния им наследник Момчил, който сега на раздялата им бил едвам на 10. През февруари звездата на „ Тази събота” и „ Тази неделя” по Би Ти Ви изненадващо разгласи, че напуща малкия екран и отпътува за Брюксел. Раздялата й с някогашния й брачен партньор обаче се случила преди да одобри новото занятие.
Новината, че едно от най-хармоничните телевизионни фамилии у нас към този момент не е дружно, бе изненада за мнозина, само че не и за най-близките им хора. Двамата изкараха съвсем 15 години, преди да разкрият, че с брака им е свършено. Вината за решението им не пое нито един от тях, а това още повече ускори слуховете, че раздялата им е била трагична. След като Мариана напуснала дома му, Симеон станал уединен татко, само че чудесно се справял с тази роля. Водещият обаче дефинира края на връзките им като позорен и сложен.

Решението на Векилска да го изостави самичък с невръстния им наследник озадачило мнозина, защото самата тя дълги години преди да го срещне, бе самотна майка. От първия си брак с футболиста Георги Донков Мариана има дъщеря Габриела. Бившата водеща нееднократно го е упреквала обществено, че ги е изоставил, в продължение на 14 години не е виждал щерка им, а тя е била и татко, и майка за детето им. Скъсали половин година след сватбата им, когато Мариана била бременна във втория месец, а Симеон отгледал Габриела като свое дете. След като приключила „ Бизнес и икономика” в Холандия, порастналата дъщеря на Векилска, се е открила да живее в Белгия.

След първия си несполучлив брак Мариана се отказала да търси любовта. Точно по това време тя срещнала Симеон. Двамата се срещнали в предаването му „ Стартер”, където Векилска го видяла за първи път. Радио водещият й се сторил прекомерно млад и лекомислен с изрусените си кичури. Съдбата обаче имала други проекти за тях. Двамата си разменили телефонните номера, а година и половина по-късно си уговорили среща в пицария. Два месеца след началото на връзката им пристигнало и предлагането за сватба от Симо. По време на новогодишен концерт на пл.”Александър Батенберг”, на който влюбеният новинар бил водещ, той предложил на Векилска да стане негова жена.

„ Когато Мариана реши да напусне дома ни, и за двете деца беше доста тежко – Момчил беше на 10, а Габи беше втора година студентка в Холандия и излизаше от една доста сложна връзка. Аз минах през всевъзможни интервали след разпадането на брака ни – на обвинявания, на съжаления,на самосъжаление, само че трябваше да остана цялостен, тъй като нося отговорност пред себе си и пред двете деца. Реших, че не мога да се дразня на Мариана, че е поискала да промени живота си и да поеме по различен път. Че е избрала да слуша сърцето си. Не мога да я държа виновна за моето щастие”, споделя Колев. Той е безапелационен, че никой няма да чуе неприятна дума от него за майката на неговия наследник, само че не може да скрие, че са в неприятни връзки.

Сърцето на наранения Симо било затворено за нова обич. „ Не чакам от нея да ми гледа детето или да му стане майка, тъй като той си има майка. Но и не желая това дете да бъде одобрявано като тип багаж от който и да е”, безапелационен е журналистът. Изоставеният Симо почнал да получава пристъпи на паник офанзиви. Нощем тичал до Спешното, а на сутринта хуквал към „ БГ Радио” и се правел, че нищо му няма. Това траяло повече от година, а положението му било на приливи и отливи. Самият той бил огромен домошар и не му тежало да поеме напълно домакинската работа.
Брачните несгоди на водещия станаха причина той да напише две книги – „ Мисия баща 1 и 2”, по лична самодейност почнал да води нова графа в женско списание, в която нищи връзките деца-родители. За да преодолее напрежението около развода си му пособия доста психотерапевтката Детелина Стаменова, която е персонален психолог и на някогашния тв водещ Милен Цветков.

„ Обичах моята тъща като майка. Смъртта й бе доста травматично прекарване, което оставя следи за цялостен живот. Аз одобрявам избора на Мариана. Не го одобрявам, само че го одобрявам. Тя е доста прочувствена, като атом в атомна бомба. Непрекъснато се взривява, отново се събира, отново се взривява и отново се събира. Тя е доста невъздържана. Тя е огън. Тя е въздухът, който влиза в стаята, с цел да разсипе всичко, което има. Аз съм противоположното. Когато човек има прочувствена липса, тя мъчно се компенсира с каквото и да е. И когато загубиш нещо, то ражда болежка. Има разлика сред живеенето и действието. Аз действам добре. Трудно пребивавам с моята добрина и доверчивост. Искам или не желая, би трябвало да ги приема”, философства Симо.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР